Ali Ünal'dan mutlaka okumanız gereken bir yorum

Ali Ünal hizmet hareketine yapılmak istenenlerin nasıl geri teptiğini ve tepeceğini yazdı.

Ali Ünal'dan mutlaka okumanız gereken bir yorum

Son günlerde Hizmet Hareketi'ne reva görülenler ilk olmadığı gibi anlaşılan henüz son da olmayacak. Hükümetin kendi günahlarını örtmek için Cemaat'e karşı uydurduğu algı operasyonları ve iftiralar zahiren, evet, bir zulüm olsa da aslında işin sonucunu bile beklemeden tüm bu, iyi ve kötü, ayrışmasının hem Türkiye'de hem de dünyada tamamen hizmet hareketinin çehresini daha da aydınlattığı muhakkak. Konuyla ilgili 'Teşekkürler Erdoğan! Teşekkürler AKP!' bir yazı kaleme alan Zaman gazetesi yazarı Ali Ünal 'Bedir Savaşı’nda Cenab-ı Allah’ın şeytanı Müslümanlara nasıl hizmet ettirdiğini Kur’an’da (8: 48) okuruz.' diyerek bu konunun detayını anlatıyor.

İşte Ali Ünal'ın o yazısı:


“Arap baharı”nın ilk günlerinde idi. İnsan Yayınları’nda çoğu İslâmcı bazı arkadaşlarla bir araya geldik. Son sözü fakire verdiler; özetle şunları söyledim: “Cenab-ı Allah (c.c.), Fatiha Sûresi’nde bize, en önemli meselemiz olan Sırat-ı Müstakîm’e hidayet duası yaptırıyor ve sonra da Sırat-ı Müstakîm’i, kendilerine hidayet ve hidayette rehberlik nimeti bahşettiği zatların yolu olarak takdim buyuruyor.

Bu zatları da Nisâ Sûresi’nde (4: 69) nebîler, sıddîklar, şühedâ ve salihler olarak açıklıyor. Âhir Zaman’da küllî manâda hidayet rehberinin Risale-i Nur, bu rehberliğin günümüzdeki temsilcisinin de Hizmet şahs-ı manevîsi olduğuna inanıyorum. İslâm’ı temsil ve İslâm’a hizmet, günümüz şartları gereği küreselleşmiş durumdadır; dolayısıyla Cenab-ı Allah, yeryüzündeki bütün hadiseleri, zahirî sebep ve mahiyetleri ne olursa olsun, temelde Hizmet etrafında örgüler. 1989’da Demir Perde dağıldı ve bir zaman mensubu olan ülkelere Hizmet girdi. 1999 Mart’ında Hocaefendi ABD’ye gitmek zorunda kaldı. Sonuçta Hizmet, burada da okullar açmaya başladı. Hizmet’in henüz tam ciddî zemin bulamadığı, bulsa da zor kabûl göreceği yer, Müslüman-Arap dünyasıydı. Çünkü Araplar, Türkleri cahil tanır ve Müslümanlıklarını çok kabûl etmezlerdi. Ama artık bu dünyada İslâmî hareketler tenkiller yaşayıp, Hizmet de kendisini küresel seviyede ispat edince şimdi Allah (c.c.), o dünyayı da Hizmet’e açıyor. Arap baharı, benim için budur.” Gerçekten de, Hizmet’in son 4-5 yıldır en güzel yayılıp zemin bulduğu yer, Müslüman-Arap dünyasıdır.

Bedir Savaşı’nda Cenab-ı Allah’ın şeytanı Müslümanlara nasıl hizmet ettirdiğini Kur’an’da (8: 48) okuruz. Müslümanların zayıf hali karşısında şeytan, “Muhammed’i, ashâbını ve İslâm’ı bitirmenin tam zamanı!” diye Mekke müşriklerini Mekke’den çıkarmıştı. Oysa bu, müşriklerin en büyük gücünü kırmak için Cenab-ı Allah’ın muradıydı (3: 127) ve Allah, Müslümanlara “(Bedir Savaşı’nın şartlarında) müşriklerle savaşmak için randevulaşsaydınız böyle olmazdı. Fakat Allah, takdirinin yerine gelmesi için böyle yaptı.” buyurur (8: 42). Evet, Cenab-ı Allah’ın hidayet rehberliğiyle vazifelendirdiği bir cemaat, yolunda devam ettiği sürece Allah, hadiseleri o cemaat etrafında şekillendirir ve şeytan gibi en büyük düşmanlarını dahi ona hizmet ettirir.

İçinde bulunduğumuz süreçte Hizmet’e en büyük yardımı AKP ve Erdoğan yapıyor. Türkiye, kabaca “Sağ-Sol” ayrımı içinde hep aldanıyor, bu aldanışı da en fazla Sağ ve İslâm hassasiyetli taban yaşıyordu. AKP, Türkiye siyasî tarihinde en güçlü biçimde hem Sağ, hem MSP-RP tabanını kontrol ediyor. Bu süreçte ve neticesinde bu taban, AKP’nin şahsında gerçeği fiilî olarak görecek; yavaş yavaş görüyor ve AKP, Hizmet’in üzerine hukuksuz biçimde gelmesiyle bu hareketi hem Türkiye’de, hem dünyada parlatıyor. Ayrıca, Allah, bu süreçte İslâm’ı el-Kaide ve IŞİD türü örgütlerin ve Türkiye’de çok büyük yolsuzluk ve hukuksuzluklarla anılmaya başlayan AKP’nin temsilinden bütün dünyada kurtarıyor, Hizmet’i bunlardan ayrıştırıyor ve İslâm’ın pak yüzünün temsilini Hizmet’e bırakıyor. Hizmet olmasaydı, dünya kamuoyunda söz konusu örgütler ve AKP ile özdeşleşecek bir İslâm, İslâm’ın ruhuna Fatiha okumak olacaktı. Bu süreçte Allah’ın kendisine belki geçmiş tarihinde kazandırdığı sevabın birkaç katını kazandırdığı Hizmet, son gözaltı ve tutuklamalarla da, bu gözaltı ve tutuklamalar karşısında ortaya koyduğu asil duruşla, zulüm karşısında Kur’ânî bir emir olan yardımlaşma ile, tamamen din ve hukuk çerçevesinde hak arama ve protestoyu Türk ve dünya kamuoyuna öğretmesiyle prestijine prestij kattı; Hizmet içi kardeşlik, muhabbet, tasaffî ve saykıllanma, daha bir pekişiyor. Gerçekten, şükür isteyen ne güzel, ne bereketli günlerden geçiyoruz."
<< Önceki Haber Ali Ünal'dan mutlaka okumanız gereken bir yorum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER