Anadolu Ajansı'ndan ilginç hamle

Devletin ajansı AA, bağlı olduğu Bakan Bülent Arınç’ın Meclis’te açıkladığı bilgileri haber yapan Taraf’a tekzip kararı aldırdı.

Anadolu Ajansı'ndan ilginç hamle

Türkiye’de, tekzip müessesi kamu kurumlarının adeta örtülü “sansür aracı” haline geldi. Ancak, jet hızıyla çıkarılan tekzip kararları, “bakanları” da zor durumda bırakmaya başladı. Tekzip kararının zor durumda bıraktığı bakanlardan birisi de Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç oldu. AA Genel Müdürü Kemal Öztürk, Bülent Arınç'ın bir soru önergesine verdiği yanıtı, dolaylı olarak tekzip etti. AA’nın Bülent Arınç’ın açıklamaları için aldırdığı tekzip kararının ayrıntıları şöyle:

HABERDE ARINÇ'IN AÇIKLADIĞI VERİLER KULLANILDI 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi’nin, “AA’ya son 10 yılda bütçeden ne kadar kaynak aktarıldığına” yönelik soru önergesini, 11 Mart 2014 tarihinde cevapladı. Arınç’ın cevabı, TBMM’nin resmî internet sitesinde de aynı tarihlerde yayınlandı.

Taraf gazetesi, 30 Mart yerel seçimlerinde yaptığı yayın ile AA’nın Hazine’den aldığı ödenekleri tartışmaya açtı. Ve bu doğrultuda da, 4 Nisan 2014 tarihli sayısında, “Milletin parasıyla AA’lık yapıyor” başlığı ile, Hazine’den AA’ya aktarılan kaynakları haberleştirdi. Haberde, AA’nın bağlı olduğu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın soru önergesine verdiği yanıttaki veriler kullanıldı.

AA TEKZİP KARARI ALDIRDI

AA Genel Müdürü Kemal Öztürk, Bülent Arınç’ın soru önergesine dayanarak hazırlanan haberin, “tamamen gerçek dışı” ve “hayal mahsulu” olduğunu öne sürerek, haberle ilgili tekzip kararı için mahkemeye gitti. Ankara 12 Sulh Ceza Mahkemesi, AA’dan gelen tekzip talebini jet hızıyla değerlendirerek, haberin “gerçek dışı”, “tamamen kurgu” olduğuna karar verdi. Ve aynı haber için, AA tarafından hazırlanan bir metnin de gazetede yayınlanmasını öngördü.

AA, ‘MÜJDE’ OLARAK DUYURDU

Anadolu Ajansı Bülent Arınç'ın soru önergesi hakkında aldırdığı tekzip kararını dün abonelerine geçtiği bir haberle duyurdu. “Taraf asılsız haber yaptığı için AA’nın tekzibini yayımlayacak” başlığı ile servis edilen haberde, Ankara 12. Sulh Ceza Mahkemesi’nin Anadolu Ajansı ile ilgili 4 Nisan 2014’te yayımlanan haber nedeniyle Taraf Gazetesi’nin tekzip yayımlamasına hükmettiği kaydedildi.

İşte O Kararın Belgesi;



Taraf

<< Önceki Haber Anadolu Ajansı'ndan ilginç hamle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER