Anayasaya göre suç olmasına rağmen skandallar bitmiyor

İktidar yandaşı Sabah gazetesi bugün skandal bir haberi manşetine taşıdı. Gazete, sözde paralel yapı safsatasıyla emniyet teşkilatında görevli 41 bin personelin fişlendiğini yazdı. Yandaş gazetede yer alan fişleme uygulaması, Anayasa’da açıkça suç olarak yer alıyor.

Anayasaya göre suç olmasına rağmen skandallar bitmiyor

17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonları bahane edilerek Emniyet teşkilatında görevli 41 bin personelin fişlendiği belirtildi. Sabah gazetesi her 5 polisten 1'i paralelci diyerek skandalı adeta itiraf etti.


Emniyet Genel Müdürlüğü, 28 Şubat'ta bile benzeri görülmeyen bir fişlemeye imza attı. Müdürlük, emniyet görevlilerini akrabaları ile birlikte fişledi. Hala, teyze, dayı, amca, hatta üvey akrabaların bile özel hayatı didik didik edildi. Fişlenenlerin emniyet müdürü, baş komiser, komiser ve komiser yardımcısı oldukları öğrenildi. Ayrıca emniyet görevlilerinin eşlerinin durumu, siyasi görüşleri, çocuklarının hangi okullara gittikleri ve özel hayatlarına kadar araştırma yapıldığı öğrenildi. Oysa geçtiğimiz günlerde polis akademisi ve kolejinde de fişleme yapıldığı haberleri ulusal basına yansımış ve İçişleri Bakanlığı yetkilileri bu haberleri yalanlamıştı. Şimdi ise fişlemenin sadece polis akademisinde değil Emniyet Genel Müdürlüğü'nün tamamında yapıldığı ortaya çıkmış oldu. Emniyet kaynakları, AKP iktidarının fişlemelerle kendi polisini oluşturmaya çalıştığına dikkat çekiyor. Kaynaklar, AKP'li bazı milletvekillerinin referans olduğu isimlerden oluşan listelerin Emniyet Genel Müdürlüğü'nde dolaştığını belirtiyor.

HAYATIN HER ALININDA FİŞLEME

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından başlatılan fişleme çalışmaları okullara kadar inmişti. Fişleme yapılan okulların başında ise polis kolejleri ve polis akademisi geliyor. Polis kolejinde ve polis akademisinde görev yapan öğretmenlerin tamamı, cemaatçi, sosyal demokrat ve ülkücü olarak fişlendi. Cemaatçi olduğu iddia edilen öğretmenler için 1, sosyal demokratlar için 2 ülkücüler için ise 3 kodu uygun görülmüştü.

ZAMAN
<< Önceki Haber Anayasaya göre suç olmasına rağmen skandallar bitmiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER