Ankara'da polise yönelik operasyon

Ankara yeni bir polis operasyonuyla çalkalanıyor. @Fuatavni operasyonların amacını twitterdan açıkladı.

Ankara'da polise yönelik operasyon

Aylardır devam eden polis operasyonlarına bir yenisi daha eklendi. Bu kez Ankara'da gerçekleşen operasyon @Fuatavni'nin açıklamalarıyla daha enteresan bir hal aldı. Keza @Fuatavni, 13 kişinin gözaltına alındığı operasyonun asıl amacının taltiflerle ilgili usulsüz para alındığı algısı oluşturmak olduğunu öne sürdü.

17 EMNİYET MENSUBU HAKKINDA GÖZALTI KARARI ÇIKTI

Aktifhaber'in haberine göre; Emniyet Genel Müdürlüğü'nde operasyon. Taltif komisyonunda görev yapan 17 emniyet mensubu hakkında gözaltına karar çıkarıldı, 13'ü gözaltına alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanlığı Taltif Komisyonunda görev alan çoğunluğu emniyet müdürü rütbesinde olan aralarında B.A’nın da bulunduğu polislere yönelik hazırlanan rapor doğrultusunda Ankara Mali Şube Operasyon yaptı.

@Fuatavni OPERASYONU YİNE ÖNCEDEN YAZDI

Operasyonun olacağını önceden yazan @Fuatavni, Operasyon ve amacıyla ilgili şu tweetleri paylaştı:

*Polise yapılan bu yeni operasyonun tek amacı alınan taltiflerle ilgili usulsüz para alındığına dair algı oluşturmak.

*KÇG’nin polise yaptığı yeni operasyonun adli dosyası yok. Operasyon sadece müfettişlerin oluşturduğu raporla alel acele başlatıldı.

*Tiran, Camia’ya hırsız damgası vurmak ve algı oluşturmak için emniyete operasyon talimatı verdi. Bugünkü operasyon doğrudan onun talimatı

*Polise yapılan taltif motive amaçlı kullanılıyordu. Gezi Olayları’nda, Tiran’ın talimatıyla komisyon 50 milyon tl taltif dağıttı

*Gözaltına alınan polislerin dürüst olduğu, haram lokma yemedikleri kamuoyunda ön plana çıkınca ‘İtibarsızlaştırma’ talimatı verildi.

*Polis başmüfettişleri tirilyonluk ihale yapan daire başkanları ve emniyet müdürlüklerinde çalışma yaptı. En küçük bir yolsuzluk yoktu.

*Harama bulaşmamış insanları karalamak için 30 yıldır zaten sorunlu olan taltif müessesesini mercek altına aldılar. Amaç belliydi.

*Taltif Sistemi’nin negatif yönlerini ‘Paralel’ diye fişlediklerine mal edecek dosyalar oluşturup emniyet teşkilatını yıpratıyorlar.
<< Önceki Haber Ankara'da polise yönelik operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER