Araç sahipleri dikkat, uygulama başladı

Yeni yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle birlikte, yasağa uymayan araç sahiplerine kolluk kuvvetlerince ceza yazılabilecek

Araç sahipleri dikkat, uygulama başladı

  • Direksiyon başında sigara içene 88 TL ceza kesilecek.
  • Otomobil, kamyon ve tır sürücüleri kanun kapsamında bulunuyor.
  • Uygulamayla ilgili denetimler önümüzdeki günlerde başlayacak. 


Direksiyon başında sigara içen kamyon, kamyonet, otomobil ve TIR sürücüsü Kabahatler Kanunu kapsamında 88 TL ceza yiyecek. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, "Sigara insan hayatına çok zarar veriyor, ama keşke uzun yola çıkan kamyoncuya yasa kapsamında bırakabilseydik." dedi. 

Uzun yola çıkan kamyoncular artık arabesk müzik eşliğinde sigara içemeyecek. Geçtiğimiz 11 Haziran’da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6487 sayılı Torba Yasa, sonrası hazırlanan yönetmelik geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Direksiyon başında sigara içen özel araç sürücülerine de 88 TL ceza kesilmesini öngören yönetmelik ülke genelindeki kolluk kuvvetlerine gönderildi. Böylece, arabaların sürücü koltuğunda sigara içme dönemi sona erdi. Sürücü koltuğunda sigara içen sürücü 'Kabahatler Kanunu’na muhalefet etmek' suçundan 88 lira ceza ödeyecek. 

Yönetmeliği değerlendiren TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, daha evvel ticari taksi, otobüs ve minibüslerde sigara içmenin yasak olduğunu, son yönetmelikle özel araçların da bu kapsama alındığını söyledi. Sigaranın sağlığa verdiği zararın tartışılamaz olduğunu anlatan Apaydın, kamyoncu esnafının yasak dışına alınması gerektiğini öne sürdü. 

Apaydın, "Kamyoncu esnaflarımız, uzun yola gidiyor. Gurbete çıkan kamyoncular, direksiyon başında sigara içerse 88 TL ceza yiyecek. Yeni yönetmelikle birlikte canı sigara çeken kamyoncu, ıssız bir yerde kamyonu park edip sigara molası vermesi gerekir. Ben, bu yasanın kamyoncu esnafı için bir ayrıcalık getirmesini isterdim. Çünkü gece gündüz demeden kamyoncularımız yollarda. Ülke genelinde 600 bin kamyon var. Hurdaya çıkarılanlar dışında kamyonların üçte biri ancak çalışıyor. Kamyonların yerini artık TIR’lar alıyor. Yönetmelikle birlikte artık otomobil olsun, kamyon olsun, TIR olsun direksiyon başına geçenler sigara içemeyecek, içenler kolluk kuvvetlerince 88 TL ceza yiyecek." dedi. 

Öte yandan yönetmelik Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından da ülke genelindeki birimlere gönderildi. Konuyla ilgili denetimlerin önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor. Ekiplerin normal devriye görevlerinde de sigara içen sürücülere ceza yazabileceği belirtildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Araç sahipleri dikkat, uygulama başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER