Arapça Olimpiyat Komitesi'nden Türk Koleji'ne büyük onur

Mısır Uluslararası Selahattin Türk Koleji ülkedeki en prestijli okullar arasında gösterildi.

Arapça Olimpiyat Komitesi'nden Türk Koleji'ne büyük onur

Uluslararası Arapça Olimpiyat Komitesi, Mısır Uluslararası Selahattin Türk Koleji’ni ülkedeki en prestijli okullar arasında gösterdi. Yapılan açıklamada, “Türk müteşebbisleri tarafından açılmasına rağmen Arapçaya verilen önem ve okulun hem ülkede hem de uluslararası arenada aldığı başarılar bizi etkiledi.” denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidarın kapatmak için girişimde bulunduğu Türk okullarından başarı üstüne başarı haberleri geliyor. Dubai’deki Uluslararası Arapça Olimpiyat Komitesi, Mısır Uluslararası Selahattin Türk Koleji’ni, ülkenin en prestijli okulları arasında gösterdi, Mayıs 2015’teki ülke seçmelerinin organizatörlüğünü Türk kolejine verdiğini duyurdu. “Arapçaya verilen önem ve okulun hem ülkede hem de uluslararası arenada elde ettiği başarılar bizi etkiledi.” açıklaması yapıldı. 20 bin öğrencinin katıldığı yarışmalarda Selahattin

Türk Okulu geçen sene 5 altın madalya ile birinci olmuştu.

Türk okullarının başarısı, son olarak Dubai’deki Uluslararası Arapça Olimpiyat Komitesi tarafından taçlandırıldı. Mısır Uluslararası Selahattin Türk Koleji’ni ülkenin en prestijli okulları arasında gösteren komite, bunun yanı sıra bu yılki ülke seçmelerinin organizatörlüğünü Türk okullarına vermesinin sebebine de açıklık getirdi. Okulların Türkler tarafından açılmasına rağmen Arapçaya verilen önemin ve uluslararası arenada alınan başarıların kendilerini etkilediğini söyledi. Her yıl mayısın ikinci haftasında başlayan ve altı gün süren bu olimpiyatlar, Dubai Emiri Muhammed bin Raşid el-Maktum gözetiminde yapılıyor.

Önceden belirlenen 100 Arapça kitaptan, içerik, dil bilgisi, güzel okuma, vurgu ve anlama olmak üzere 5 farklı kategoride yarışma yapılıyor. Yaklaşık 20 bin öğrencinin katıldığı bu yarışmalarda geçtiğimiz yıl Selahattin Türk Okulu tüm kategorilerde 5 altın madalya alarak dünya birincisi olmuştu. Ayrıca Mısır’a tarihinde ilk kez Arapça olimpiyatında birincilik getirerek, başta El-Ahram Gazetesi olmak üzere ülke basınında geniş yer bulmuştu. Uluslararası Selahattin Türk Okulu’nun öğrencileri daha önce de ABD’deki Dell firmasının düzenlediği bilgisayar yarışmasında Mısır’ı temsil etmiş ve birincilikle dönmüştü. Uluslararası Gürcistan matematik olimpiyatlarında ise ilk kez Mısır’a birincilik getiren Türk Koleji, 2009 yılında başladığı eğitimine ara vermeden devam ediyor.

ZAMAN
<< Önceki Haber Arapça Olimpiyat Komitesi'nden Türk Koleji'ne büyük onur Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER