'Arkamızdaki ayyaşlardan sorumlu değiliz'

Eskişehir’de Gezi parkı olaylarına destek vermek amacıyla yapılan eylemde ilginç provokasyon girişimleri dikkat çekti.

'Arkamızdaki ayyaşlardan sorumlu değiliz'

Öğleden sonra saat 15.30 sularında ETİ Park’ta toplanan bir grup, burada saat 17.30’a kadar içki içip, AK Parti aleyhine sloganlar attı. Grup daha sonra Espark önündeki grubun yanına giderek buradan Yunus Emre Caddesi üzerindeki AK Parti il binasına doğru yürüyüşe geçti.

Polis, yürümelerine izin veren göstericilerin AK Parti il binası önüne gelmelerine ise izin vermedi. Bunun üzerine gösteriyi organize eden kentteki bazı sendikaların temsilcileri polis yetkilileri ile görüşerek AK Parti binası önünde basın açıklaması yapmak istediklerini iletti. Ancak, polis buna izin vermedi. Bunun üzerine bir sendika temsilcisi polise, gruptaki bazı eylemcilerle ilgili ilginç ifadeler kullandı. Polise grubun içerisinde tanımadıkları kişilerin olduğunu, bunların hepsinin ayyaş olduğunu belirten söz konusu sendika temsilcisi, şöyle dedi: “Ben açıklamamı burada da yaparım. Biz açıklamamızı yaptıktan sonra dağılacağız. Ama arkamdaki ayyaşlardan ben sorumlu değilim. Çünkü biz onları tanımıyoruz. Bunlarla siz muhatap olursunuz.”

Sendika temsilcisinin yaptığı açıklamanın ardından eyleme katılanların büyük çoğunluğu olaysızca dağıldı. Ancak, sendika temsilcinin ‘ayyaş’ diye nitelendirdiği grubun içerisinden bir kişi sendika temsilcileri ile görüşen polis yetkililerine yaklaşarak, “Biz dağılmayacağız. İmkânsız, rüyanızda görürsünüz.” diye konuşması dikkat çekti. Akabinde grup, polise taş, içki şişesi ve su şişe atmaya başladı. Sonrada polisin görüntüsünü engellemek için TOMA araçlarına içerisinde boya dolu balonları fırlattı. Polis gruba uzun süre dağılması için uyarıda bulundu. Ancak polis kendilerine ağır hakaretlerde bulunarak, küfür eden ve içki şişesi atmaya devam eden grubu bu kez tazyikli su sıkarak dağıtmaya çalıştı. Tüm ısrarlara rağmen dağılmayarak yanlarında getirdikleri taş ve içki şişelerini atmaya devam eden göstericilere polis, bu kez gaz bombası attı. Göstericiler daha sonra ara sokaklara kaçtı.

CİHAN
<< Önceki Haber 'Arkamızdaki ayyaşlardan sorumlu değiliz' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER