Askeri Casusluk Operasyonu'nda dikkat çeken notlar

İzmir’de polislere yapılan operasyon gözleri o polislerin yaptığı operasyonlara çevirdi. O polisler TSK'nın içine sızan çetenin sinsi planlarını deşifre etmişti.

Askeri Casusluk Operasyonu'nda dikkat çeken notlar

Gözaltına alınan polisler Türk Silahlı Kuvvetleri’ni ahtapot gibi saran tuzak, devşirme ve şantajla elde ettikleri askeri bilgi ve belgeleri çeşitli devletlere satan gizli yapıyı deşifre etmişti. Polislerin dikkat çeken bir diğer operasyonu, aralarında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım’ın bacanağı C. H.’nin de bulunduğu İzmir Liman İşletmesi'ndeki rüşvet ve yolsuzluk operasyonuydu.

İzmir’deki yolsuzluk ve casusuluğu ortaya çıkaran polislerin intikam alma amacıyla gözaltına alındıkları iddia ediliyor. Polisler Askeri casusluk operasyonunda önemli bilgilere ulaşmıştı. O bilgilerden dikkat en dikkat çekeni ise TSK’yı ahtapot gibi saran çetenin tuttuğu ilginç fişleme notlarıydı. O notlarda TSK’da görevli askerlerin ailevi bilgileri ve zaafları yer alıyordu.

ÖRGÜTÜN TUTTUĞU İLGİNÇ FİŞLEME NOTLARI
Subay H.E: Geveze, cana yakın, parayı kullanmayı beceremiyor. Yeter ki menfaati olsun, başkaları ile bizi görüştürür.

M.C: Alkolik ve yaşına göre çok hızlı çapkın biri. Eşi Almanya’da büyümüş. Eşinin adı Hacer. Eşi buna, bu da eşine karşı gayet demokratik bir aile. Eşi gazinodan pek çıkmaz. Çok para harcıyor. Kumar yüzünden borca girmiş, bana dert yandı.

Bürokrat D.Ş: Ağzı çok gevşek, her türlü bilgiyi alabiliriz. Parayı seviyor.

Bürokrat İ.H.G: Hastalık derecesinde kadın düşkünü bir adam. Bize çok kolay alıştı. DTM’de aktif olarak bulunuyor.

Bürokrat M.A: Oldukça azgın biri. Merkez Bankası personeline ait getiremeyeceği belge yok bu adamın. Avucumun içine aldım onu. Onunla çok işim olacak.

Kurmay İ.B: Çanakkaleli. Karısı İl Özel  İdare’de memur. Ailevi problemleri varmış. Eşini beğenmediğini söylüyor. Fantezi hastası.

Subay M.A: Babası da subay, Melike adında eşi var, Aleviler.

G.O. (MİT):Adam Alevi. Karısı istihbaratçıymış. Karısının adı Arzu. Akrabaları PKK’lı. Teklif edilirse çalışır. Kayda uygun. Viagra kullanır.

A.K: Aslında Yunanistan’da doğmuş ama MerBİRzifon Alevilerinden. Lüks yaşamı göze çarpıyor.

Ö.B:  Personelci, Hatay tarafından olup Süryanidir. Yaşı küçük kızlarla yaşadığı ilişkileri genç personele anlatarak çekimlerini göstermektedir. Aşırı derecede şahsi menfaatlerine düşkündür. 


SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Askeri Casusluk Operasyonu'nda dikkat çeken notlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER