Askerin MGK'da gündeme getireceği şok fotoğraf ve belgeler

Yeni Çağ Gazetesi Yazarı Ahmet Takan, Ankara'da yapılacak yılın son MGK'sı için çok çarpıcı bir iddia bulundu.

Askerin MGK'da gündeme getireceği şok fotoğraf ve belgeler

Hafta sonu Genelkurmay karargahında yaklaşık 5 saat süren bir hazırlık toplantısı yapıldığını aktaran  Takan, toplantıda TSK’nın rahatsızlıkları ile birlikte Türkiye’yi bekleyen büyük tehlikenin yeni bilgi, belge ve fotoğraflarla bir kez daha Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetine anlatılması kararı alındığını yazdı.

İşte Ahmet Takan'ın bugünkü yazısının ilgili bölümü..

MGK'ya çok özel hendek fotoğrafları girecek... Gündem: 'Ayaklanma...'

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile AKP iktidarının  “çözüm süreci”  ninnilerinin ne kadar palavra olduğu son Cizre fotoğrafları ile bir kez daha ortaya çıktı. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın söylediğinin tam tersi, “nanik” Kandil’e değil de AKP’ye yapıldı.

“Nanik” in ardında Türkiye’yi nasıl bir tehlike-felaket beklediği ise bugün AKP iktidarına bir kez daha gösterilecek.. Bugün Ankara’da yılın son MGK toplantısı yapılacak. Saat 14.30’da...

Oldukça kritik bir toplantı...

MGK öncesi, hafta sonu Genelkurmay karargahında yaklaşık 5 saat süren hazırlık toplantısı yapıldı gündemdeki konulara ilişkin. MGK’nın askeri kanadı kendi elindeki verilerle kendisine bilgi verilmeyen “süreç” i değerlendirdi. Suriye sınırındaki olaylar, terör bölgesindeki olaylar, savaş meydanına dönen Cizre, Ayn el-Arap’ta son durum ve HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Türkiye’de kanton” talebi ile “kanton” meselesi enine boyuna masaya yatırıldı. TSK’nın rahatsızlıkları ile birlikte Türkiye’yi bekleyen büyük tehlikenin yeni bilgi, belge ve fotoğraflarla bir kez daha Recep Erdoğan ve AKP hükümetine anlatılması kararı alındı.

Terör bölgesindeki olaylar ve PKK’nın faaliyetleri ile ilgili çok özel fotoğraflar iktidarın bilgisine sunulacak. Özellikle, bugüne kadar basına yansımayan başta Cizre, Midyat ve Silopi olmak üzere kritik noktalardaki hendek fotoğrafları sunumda ayrıcalıklı bir yer alacak. Bir de “kanton” çalışmaları ile ilgili fotoğraflar ve PYD eş başkanı Salih Müslim’in PKK’lılarla yaptığı son toplantıların fotoğrafları ve bilgileri var.

Ve!..

2014 yılının son MGK toplantısında çok özel hendek fotoğraflarını gösterdikten sonra askeri kanat; iktidarın dikkatini bir kez daha şöyle çekecek:
 “Böyle devam eder, ayaklanma çıkarsa müdahil olmamız mümkün  değil. Nisan-Mayıs’tan sonra ülkemizi çok sıcak günler bekliyor...”
Askeri kanadın MGK sunumunda Suriye’deki olaylar ve Halep ayrı bir önem taşıyor. Hükümete Halep’teki son kritik gelişmeler aktarılırken, 400 bin civarında yeni bir göç dalgası tehlikesine dikkat çekilecek.

Terör örgütü IŞİD’in Ayn el-Arap’ta yüzde 65 oranında hakim olduğu bölgeler ve PYD’nin elinde olduğu alanlar dahil bulunduğu yerler harita ve fotoğraflarla iktidara izah edilecek.
Ayn el-Arap’tan 17 Eylül’den bu yana Türkiye’ye getirilen resmî cenaze sayısının 115 olduğu bilgisi aktarılacak.

Bu rakam bile terör bölgesinde gerçekte hakimiyetin kimin elinde olduğunu ve Suriye sınırının nasıl kevgire döndüğünü göstermekte yeterli herhalde!..
<< Önceki Haber Askerin MGK'da gündeme getireceği şok fotoğraf ve belgeler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER