'Atayün’ün ifadesi 2 gün sürebilir’

Polis avukatlarından Ömer Turanlı, eski İstanbul Terörle Mücadele Müdürü Yurt Atayün’ün ifadesinin iki gün sürebileceğini belirtti.

'Atayün’ün ifadesi 2 gün sürebilir’

Turanlı, “Çünkü bir sürü klasör var ve soruşturmanın kilit ismi Yurt müdür. Diğer 8 kişinin ifade tutanağı 20-25 sayfayı geçmiyor. 25 sayfalık bir sorgu için 2 gün beklenilir mi? Yurt müdür savcılıkta ifade vermedi. Kesinlikle savcılıkta verilen ifadeler hukuka uygun değildir. Burada hukuk işlemiyor.” dedi.

Sürecin neden yavaş işlediğine yönelik sorulara da cevap veren Turanlı, “Neden bu kadar yavaş işliyor sorusunun cevabı şurada gizli: Bizzat Başbakan’ımız tarafından ödüllendirilmiş birine ters kelepçe vuruluyorsa burada sorgular da 48 saat sürebilir. Bu uzatmanın sebebi ters kelepçede. Hakimden biz karar talep ediyoruz, 2-3 saat ara veriliyor. Bu 2-3 saat içinde ‘kaç İsmail’ler olabiliyor. Süreci burada tıkayanlar ‘kaç İsmail’lerle görüşenlerdir.” ifadelerini kullandı. Avukatlara, sorgulamanın ardından sorgu tutanağının verilmesi gerektiğini ancak bunu bile anlamakta zorlandıklarını söyleyen Turanlı, “Yasada var olan sorgu zaptını alabilmek için hakim Ankara ile görüştü. Bizim alabilmemiz için Ankara ile görüşülüyor.” dedi.

<< Önceki Haber 'Atayün’ün ifadesi 2 gün sürebilir’ Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER