Avrupa basını operasyonu ti'ye aldı

Türkiye’de medyaya yapılan operasyonlar Avusturya basınında geniş yer buldu. Kurier ve Der Standard gazeteleri haberi birinci sayfadan duyururken, Die Presse gazetesi ve devlet televizyonu ORF yaşananlara geniş yer ayırdı.

Avrupa basını operasyonu ti'ye aldı

Samanyolu Yayın Grubu ve Zaman Gazetesi'ne yapılan operasyonları, Der Standard gazetesi "Erdoğan karşıtlarına yeni tutuklama dalgası" başlığıyla duyurdu. Operasyon Kurier, Die Presse gibi gazeteler ve ORF televizyonunda da geniş yer aldı.

Avusturya devlet televizyon kanalı ORF, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17-25 Aralık tarihlerinde kendisine yönelik yolsuzluk operasyonlarından sorumlu tuttuğu Gülen cemaatine karşı operasyon başlattığını bildirdi. Haberde, "Grubun 14 üst düzey yöneticisi gözaltına alındı." denildi. ORF, geniş yer verdiği operasyona ilişkin hükümetin, muhalefetin ve AB kurumlarının açıklamalarına yer verdi. Haberde Erdoğan’ın Cuma günü yaptığı ‘inlerine girdik, girmeye devam ediyoruz’ açıklamalarına ve operasyonun 17 Aralık’ın yıldönümüne denk gelmesine dikkat çekti.

KURİER: YAKALANANLAR IŞİD ÜYESİ DEĞİL, GAZETECİ

Kurier gazetesi olaya ilişkin haberinde operasyonla dalga geçerek "Türk polisi savcılığın emriyle iki düzineden fazla terörist olma şüphesi olan insanı etkisiz hale getirdi ve gözaltına aldı. Ancak yakalananlar El Kaide ya da IŞİD üyeleri değil, gazeteciler." ifadelerini kullandı.

Olayın bir terör örgütüne yönelik bir operasyon olduğuna sadece Erdoğan taraftarlarının inandığını belirten gazete, "Dünyanın geri kalanı olayın Gülen cemaatine bir cezalandırma operasyonu olduğunu biliyor." ifadelerine yer verdi. Operasyona izin veren hakimin, yolsuzluk soruşturmasının şüphelilerini serbest bırakan isim olduğunu bildiren Kurier, son çıkan ‘makul şüphe’ yasasının ilk kez bu operasyonda kullanıldığına dikkat çekti.
<< Önceki Haber Avrupa basını operasyonu ti'ye aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER