'Ayasofya Camii ibadete açılsın' çağrısı çığ gibi büyüyor

İstanbul’un fethinin sembolü olan Ayasofya Camii’nin yeniden ibadete açılması için Twitter üzerinden kampanya başlatıldı. Sosyal medyadaki kampanyaya yoğun ilgi gösterildi.

'Ayasofya Camii ibadete açılsın' çağrısı çığ gibi büyüyor

İstanbul’un fethinin sembolü olan Ayasofya Camii’nin yeniden ibadete açılması için Twitter üzerinden girişim başlatıldı. SosyalPencere’nin 171 gündür aralıksız olarak her etiket' title='akşam haberleri'>akşam saat 20:00’de başlattığı ve güncel bir soruna parmak bastığı etiket çalışmasının dün akşamki başlığı #AyasofyaİbadeteAÇILSIN oldu.

#AyasofyaİbadeteAÇILSIN etiketi, ilk 14 dakika içinde, Türkiye ve Dünya TT’sine girmeyi başardı. Saat 20:45’ten itibaren Türkiye’ TT listesinde 1. sıraya oturan #AyasofyaİbadeteAÇILSIN etiketi, Dünya TT listesi’nde uzun süre kalmayı başardı.

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin Yeni Ümit Dergisi’nin Ekim-Aralık 1990 sayısında yayınlanan ‘Ayasofya’ yazısı temel alınarak yapılan paylaşımlar, Twitter’da büyük bir yankı uyandırdı.

80 SENELİK HASRET BİTSİN

Peygamber Efendimizin (sav) müjdesine nail olan Fatih Sultan Mehmet, 29 Mayıs1453’te fethettiği İstanbul’da ilk işlerden biri olarak, Roma İmparatorluğunun en görkemli ibadethanesi Ayasofya’yı camiye dönüştürmüş ve ilk cuma namazını da kendisi kıldırmıştı.

Tam 477 sene Fethin sembolü olarak müslümanları kucaklayan Ayasofya önce 1930’da restorasyon bahane edilerek ibadete kapatıldı, ardından 24 Kasım 1934’te Bakanlar Kurulu’nun 7/1589 sayılı kararıyla müzeye dönüştürüldü.

O günden bu güne geçen 80 hüzünlü sene, hasretle Müminler’in yolunu gözleyen mahzun Ayasofya’nın bir an önce ibadete açılması her Müslüman’ın beklentisi olmuş durumda..

<< Önceki Haber 'Ayasofya Camii ibadete açılsın' çağrısı çığ gibi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER