Bahçesinden yol geçirilmek istenen okuldan açıklama

Fatih Koleji'nden alınan o flaş karara basın açıklaması geldi...

Bahçesinden yol geçirilmek istenen okuldan açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Merter'deki Fatih Koleji'nin bahçesinden yol geçirmeye karar vermesinin üzerine Fatih Koleji konuyla ilgili bir basın açıklamasında bulundu.

Açıklamada, Belediye'nin Merter'de 20 yıldır faaliyet gösteren Fatih Koleji'nin bahçesinden yol geçirme kararı alması okul tarafından üzüntüyle karşılandı. Yetkililer, 'Bağlanılmak istenen yolda yoğunluk olmamakta olup, bilakis kavşakta aşırı yoğunluk olmakta, trafikle ilgili bir düzenleme yapılacaksa burada yapılması kamu yararına daha uygun olacaktır' dedi.

TEOG ve uluslararası olimpiyatlarda sayısız başarı elde eden Merter Fatih Koleji'nin velileri de bu uygulamayı “yol yapmak için okul bahçesini yıkmak anlamsız” cümleleriyle tepki gösterdi.

Açıklamanın sonunda 'Okulumuz tarafından kullanılan bu sosyal alana, ecrimisil olarak belediyeye ödemeleri de yapılmıştır' denilerek, yıkıma okulun bahçesinden başlanılmasının kamu yararına aykırı olduğu belirtildi: 'Yolun sadece bahçeyi kapsayacak olması ve ilk olarak okulun bahçesinden yıkıma başlanması, kamu yararına hizmet veren okul açısından kamu yararına aykırılık görülmektedir.'




<< Önceki Haber Bahçesinden yol geçirilmek istenen okuldan açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER