Bakan Şimşek'ten Kaç-ak Saray itirafı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın sigortasının yapılmadığını söyledi.

Bakan Şimşek'ten Kaç-ak Saray itirafı

Bütçe kanununda bu yönde bir hükmün olduğunu ifade eden Şimşek'e muhalefet milletvekilleri, "Yani, yangına mangına karşı da Allah'a havale ettiniz! Saraya biz gelene kadar iyi baksınlar, yakmasınlar!" diye tepki gösterdi.

TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde muhalefet sıralarından Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve özel uçağa dair sorular yönetildi. MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın "Sayın Bakan, benim bir sorum da bu kaçak sarayla alakalı. Bu kaçak saraya sigorta yapılmış mıdır, onu öğrenmek istiyorum. Sigorta bedeli nedir? Bir de, hangi şirkete sigorta yaptırılmıştır?" diye sorusuna Şimşek, "Şimdi, "Sarayın sigortası yapılmış mıdır?" Bilmiyorum, dolayısıyla bedelini de bilmiyorum. Ama, bunu tabii ki her zaman sorabilirsiniz böyle bir şey varsa." dedi.

 AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili "Kamu binalarının sigortası yapılmaz efendim, devlet binalarının sigortası yapılmaz." sözleri üzerine Şimşek, "Hayır, oraya yapılmış mı özel bir şey bilmiyorum. Arkadaşlar, genelde kamu taşıtları da sigortalanmaz, kasko yapılmaz. Muhtemelen binalarda da aynı şekildedir." ifadelerine Lütfü Türkkan'dan "Yani, yangına mangına karşı da Allah'a havale ettiniz!" eleştirisi geldi. "Bütçe kanununda da hüküm varmış, Müsteşarımız şimdi söyledi. Dolayısıyla, zaten sigorta yapılmıyor, sigorta yapılamaz. Bütçe kanununda buna ilişkin bir hüküm var. Dolayısıyla, sigorta yapılmamıştır. Sigorta yapılmadığına göre bedeli de yoktur." diyen Maliye Bakanı Şimşek'e bu defa da MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık "Paralar yanmasın sonra Sayın Bakanım" diye seslenirken, Lütfü Türkkan, "Saraya biz gelene kadar iyi baksınlar, yakmasınlar!" ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Bakan Şimşek'ten Kaç-ak Saray itirafı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER