Bakanlar Kurulu'nun 'çok gizli' TİB kararı ortaya çıktı

Hükümetin TİB ile ilgili çok gizli ve kritik bir kararı uygulamaya koyduğu ortaya çıktı.

Bakanlar Kurulu'nun 'çok gizli' TİB kararı ortaya çıktı

Bakanlar Kurulunun gizli kararıyla 75 özel personel alındı. 12'si hukukçu 63'ü mühendis olan ve "kendi istediği zaman işten ayrılmak", "disiplin suçu işlemedikçe işten çıkarılmamak" koşuluyla "10-17 bin lira gibi çok özel maaş ve yetkilerle donatılan gizli personeli CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran Meclis gündemine taşıdı. Başbakan Davutoğlu'ndan bilgi isteyen Oran, TİB'in artık iyice "AKP ve Tayyip Erdoğan kurumu" haline dönüştürülmek istendiğini belirterek, "Padişahın dinleme teşkilatı oldular " dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 17 yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası internete düşen ve hazırlanan fezlekelerdeki yasal ses kayıtları nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıktan sonra geçen Temmuz ayında TİB'le ilgili bir çalışmalarının olduğunu açıklamıştı. Erdoğan, "Böyle bir TİB olmaz. Zaten MİT'de bu işi yapabiliyor. MİT'i kurumsal olarak kaldırıp yetkilerini MİT'e devredeceğiz" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğa'ın bu açıklamasından 1 gün sonra kurumun personel yapısında Resmi Gazete'de yayınlanmayan bir Bakanlar Kurulu kararı alındığı ortaya çıktı. CHP'li Umut Oran Davutoğlu'nun cevaplamasını istediği önergeyle gizli kararı Meclis gündemine taşıdı. 

Oran Davutoğlu'na "Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nca hazırlanan Telekominikasyon İletişim Başkanlığı'nda Sözleşmeli Personel Çalıştırmasın Dair Esaslar" 21/07/2014 tarihli ve 2014/6699 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile kabul edilerek yürürlüğe girdi mi?" sorusunu yöneltirken, bu kararın neden Resmi Gazate'de yayımlanmadığı konusunda da bilgi istedi. Oran "Söz konusu 2014/6699 sayılı Bakanlar Kurulu kararı 'GİZLİ' gizlilik derecesine mi haizdir, neden Resmi Gazete'de yayımlanmadı?" görüşünü dile getirdi.

AKP'YE YAKIN İSİMLER Mİ ALINACAK?

Oran, söz konusu Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazete'de yayımlanmamasının altında kamu ücret skalasının çok üstünde ücret alacak pozisyonda çalışacak kişilerin "AKP'ye yakın isimlerden seçilmesinin sağlanması" amacının yattığı kuşkuları olduğuna işaret etti. 

Umut Oran, söz konusu personelin "kendi isteğiyle işten ayrılabileceği" ve memuriyetten çıkarılmayı gerektirecek ağırlıkta disiplin suçu/adli ceza işlemediği sürece işten çıkarılmayacağı yönünde duyumlar aldığını da belirtti. Oran, bu 75 personelin işe alımında tüm yetkinin TİB'de oluşturulacak 3 kişilik komisyonda olacağı bilgisinin de kendilerine geldiğini ifade etti.

"BU BİR KEYFİYET"

Cumhuriyet'in haberine göre, Umut Oran yaptığı değerlendirmede, hükümetin bu "gizli" düzenlemeyle "koca kulak" yapılanmasını en üst noktaya taşıyacağını söyledi. MİT'in bile zaman zaman personel alımını gazete ilanlarıyla duyurduğuna işaret eden Oran şunları söyledi: TİB artık iyice AKP ve Erdoğan'ın kurumuna dönüşüyor. Padişahın dinleme teşkilatı oldular. Utanacak bir şeyin yoksa, niyetin temizse neyi gizliyorsun, açarsın sınavını 5 mezunundan birinin işsiz olduğu üniversiteli kardeş,m de gelir girer sınavına, en uygununu başarılı olanı seçersin. Bu kadar keyfiyet kabul edilemez."
 

<< Önceki Haber Bakanlar Kurulu'nun 'çok gizli' TİB kararı ortaya çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER