Başbakan Erdoğan: Düğmeye basanlar...

Başbakan Erdoğan, "AP'de olanlar boşuna değil. Hazımsızlık var. Hazmetmelerinin yolunu açmak lazım" dedi.

Başbakan Erdoğan: Düğmeye basanlar...

  • Türkiye'yi oyunun içine çekmek istiyorlar
  • Perdenin arkasında oynanan oyundan bahseden yok
Düğmeye dışarıdan basıldığının altını çizen Erdoğan şöyle konuştu; "Ancak o sahnede ön tarafta samimi duygularla oraya gelmiş inanlar olduğunu biliyoruz. O sahnede fırsatçıların olduğunu da biliyor. Terör örgütleriyle iç içe olan kişilerdir. Taksim'de bu sahnenin perdesinin arkasında çok farklı bir tablo var. İki haftadır hem Türkiye'de hem dünyada aynı anda aynı zamanda Taksim'deki görüntüler gösteriliyor. Kim basıyor bu düğmeye. Düğmeye basış dışardan. Gezi Parkı bu işin kullanılan enstrümandır."


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Avrupa Birliği Parlamentosunda olanlar boşuna değil. Bunların üzerinde iyi düşünmemiz lazım. Hazımsızlık var. Hazmetmelerinin yolunu açmak lazım. Bakın 2013'ün ilk çeyreğinde İspanya ve İtalya ekonomileri yüzde 0,5 oranında daraldı. Fransa ekonomisi yüzde 0,2 oranında daraldı. AB içinde en yüksek büyüme oranı Litvanya'ya ait o da sadece yüzde 1,3. Avro Bölgesi'nde ortalama büyüme oranı yüzde eksi 0,2" dedi.

Durup dururken olmadı

Erdoğan, "Tarihi anları yaşadığımız bir süreçte, Türkiye'nin adeta şaha kalktığı, Türkiye'nin zincirlerini kırdığı, prangalarını parçaladığı bir anda önce Reyhanlı saldırısı gerçekleşti. Ardından da malum Taksim olayları meydana geldi. Reyhanlı olayları, sıradan bir olay değildir. Reyhanlı'da, dikkat edilirse 53 sünni vatandaşımız şehit edildi. Peki bu tezgahın arkasında kimler var, kimler bulunuyor. Durup dururken olmadı. İşte en son yakalanan, bu işin adeta bir numarası durumunda olan kişi ortaya çıktı, yakalandı. Bu kişi malum. Beşşar Esed'le adeta kol kola iç içe olan ve ne yazık ki bu ülkede ana muhalefetin genel başkanının adamlarının getirilip götürülmesinde rol oynayan kişi gibi, bu da onun bir başka versiyonu" dedi.

Türkiye'yi oyunun içine çekmek istiyorlar

Başbakan Erdoğan, Suriye'de bir mezhep savaşı başladığının altını çizerek şunları söyledi: 
"Türkiye'yi bu oyunun içine çekmek istiyorlar. Biz ülkemizi evvelallah bu oyunun içine sokmayacağız ama Kılıçdaroğlu gibi adamlara rağmen sokmayacağız. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, biz bu yanlışların içine partimizi partilimizi düşürmeyeceğiz."

Perdenin arkasında oynanan oyundan bahseden yok

Erdoğan, "Perdenin arkasında neler döndüğünü gösteren yok. Perdenin arkasında oynanan oyundan, kurulan tuzaktan bahseden hiç yok. İki haftadan fazla bir süredir İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer bazı şehirlerde sokaklara öfke pompalanırken, nefret pompalanırken, şehirler vandallar tarafından yakılıp yıkılırken, birileri sürekli 'cambaza bak' diyerek tiyatro sahnesinin önünü gösteriyor" dedi.

Erdoğan, şunları söyledi:
"Ulusal medyaya şunu açık açık söylüyorum. Biz bu medyaya karşı şerbetliyiz. Bizim siyasi tarihimiz, böyle bir medyaya, bu anlayışa karşı mücadeleyle geçmiştir. Biz ömrümüzü böyle geçirdik. Bizi buradan vurmak isteyenler, geçmişte defalarca karavana attılar. Bugün de sadece karavana atarlar"dedi.

Erdoğan, uluslararası medyanın Gezi Parkı olaylarındaki yayınlarını da eleştirerek, "Onlar, AK Parti'nin bugünlere nasıl geldiğini, bu kampanyalarla nasıl mücadele ederek büyüdüğünü bilmiyor olabilir ama biz uluslararası bazı medya kuruluşlarının bu karalama kampanyalarına da asla eyvallah etmeyiz" değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası medyaya seslenen Erdoğan, şunları söyledi:

"Onlar Türkiye'yi bilmiyor, Türkiyeyi tanımıyor olabilir, onlar AK Parti'nin bugünlere nasıl geldiğini, bu kampanyalarla nasıl mücadele ederek büyüdüğünü bilmiyor olabilir. Ama biz uluslararası bazı medya kuruluşlarının bu karalama kampanyalarına da asla eyvallah etmeyiz. Nasıl destek verdiklerini biliyoruz, kimlerin ne olduğunu biliyoruz, bunların hepsi iyot gibi açığa çıktılar. Türkiye artık bunların zannettiği gibi bir ülke değil. Türkiye, imajı, itibarı, gücü 3 tane yalan haberle sarsılacak bir ülke değil. Bu medya kuruluşları muz cumhuriyetlerine gidip yalan haberleriyle oralarda operasyon yapabilir ama benim ülkeme bu operasyonlar sökmez, benim ülkemde bu ameliyatları yapamazlar.''

Avrupa ülkelerinin tepkisini eleştirdi

Gezi Parkı odaklı gelişmelere Avrupa ülkelerinin tepkisini eleştiren Erdoğan, "Almanya akıl veriyor. O aklı sen kendine sakla. Almanya'da polislerin sivil vatandaşlara neler yaptığı ortada, benim 8 tane vatandaşımı katledenlerin, öldürenlerin, bunların ne uğruna öldüğünü biliyorsunuz, önce sen onların faillerini bul karşımıza çıkar" dedi.

Cunta dönemi bitti

Türkiye'de huzursuzluk ve müdahele döneminin bittiğini ifade eden Erdoğan, "Çete ve cunta dönemi artık kapanmıştır. Sokağa çıkarak, yakıp yıkarak, birilerini müdahaleye çağırarak, bize darağacını göstererek kimse siyaset yapmasın"diye konuştu.  Erdoğan şöyle devam etti;


"GEZİ PARKI MESAJI ALINMIŞTIR ŞİMDİ CEVABIMI VERİYORUM"

Akşam gerek Hüseyin Bey, gerek sanatçılar açıklama yaptı. Ben buradan tekrar açıklıyorum. Diyorum ki gençler artık burada duracağınız kadar durdunuz. Mesajlarınızı verdiniz. Eğer sizin mesajınız Taksim Gezi Parkı ise, bu mesaj alınmıştır ve değerlendirmesi yapılmıştır.

Şimdi cevabımı veriyorum. Anında cevabını veriyorum. Diyorum ki, şu anda bir yargı kararı var mı? Var. Dolayısıyla biz yargı kararını bekleyeceğiz. Takip edeceğiz. Mahkeme ne karar verir bilmiyorum. Nihai karar verildiği andan itibaren, bu karar olumsuzsa biz buna uyarız. Olumluysa o zaman halk oylamasına gideriz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapılacak. Bu bugün dünyanın her yerinde yapılıyor. Akşam gelenlerin içinde bazıları. Aşırı sendikacılardan bir tanesi, çıktı bizi de çok ciddi rahatsız etti. Bu sadece mimari mesele değildir, sosyolojik meseledir dedi. Siyasetçinin sosyolojiyi bilmeme gibi bir şey olabilir mi?

"OYLAMADAN NE ÇIKARSA ONA GÖRE HAREKET EDERİZ"

İki Atatürk Kültür Merkezi dedik. Deprem noktasında tehlikesi var. Dedik ki buraya Türkiye’de opera binası yok. İstiyoruz ki Türkiye’de dev bir opera binası yapalım. Etrafik alta alınıyor, artık otobüslerden  bunlardan kurtulduğumuz bir Taksim meydanını göreceğiz. 100 bin metrekarelik bir alanın, 11 bin metrekaresine bu şehir müzesi oturuyor. Şu andaki mevcut ağaçların yüzde 80’i bu ağaçların şehir müzesinde yine kalacak. Diğer kısmı sökülecek, onlar da şehir müzesinin çevresine aynen dikilecekler. Bu kamuoyu, halk oylaması neticesinde, çıkacak olan netice neyse biz buna göre hareket ederiz.

Tabi bazıları buna olumsuz baktı. Ama çoğu olumlu yaklaştı. Ve gençlerimize lütfen diyoruz, artık gelin Gezi Parkı’ndan çekilin. Evlerinize gidin. Biz orada hala bu illegal örgütlerden kalanlar, kalacak olanlar varsa, başbaşa kalalım. Bu Gezi Parkı bu işgalci örgütlerin parkı değildir. Tüm milletindir. Bu Gezi Parkı’ndan herkes rahatlıkla istifade etmelidir. Demedik bir şey bırakmadılar? Bir diktatör halk oylamasına gider mi? İstanbul valimizin kendileriyle görüşmesi olmuş. Bu da bir adım. Biz iki gündür görüşüyoruz. Onlara da gerekli mesajları verdik. 
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan: Düğmeye basanlar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER