Başbakan Erdoğan: İşte gerçek Türkiye manzarası

Başbakan Erdoğan, Türkçe Olimpiyatları'nın kapanış töreninde konuşma yaptı.

Başbakan Erdoğan 11. Türkçe Olimpiyatları'nda konuştu!

  • Başbakan Erdoğan: Türkiye’de iki fotoğraf vardı; bir tarafta taş, diğer tarafta Türkçe...
  • "Sizler bütün çirkinliklerin arasında güzeli düşündürdünüz."
  • "Şundan emin olunuz, gerçek Türkiye manzarası işte budur."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 'Evrensel Barışa Doğru' sloganıyla düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları'nın kapanış töreninde konuştu.

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları veren Başbakan Erdoğan, "Kürt-Türk demeden, siyah-beyaz demeden, Müslüman-Hristiyan-Budist demeden, ortaklıklara vurgu yapılan bir dünya hayal ediyoruz. Farklılıkların bizi ayırdığı değil, kucakladığı bir dünya istiyoruz" dedi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

-Kendilerini Türkçe'ye adamış, kutlu bir ideal uğuna yaşatmak için, ölmek için yollara çıkmış sevgili öğretmenlerimizi tekrar tekrar tebrik ediyorum.

-Üç haftadır Türkiye'de birbiriyle taban tabana zıt iki tablo, iki fotoğraf var. Bir tarafta taş vardı, sapan vardı, molotof kokteylleri vardı. Diğer tarafta Türkçe vardı, türkü vardı, şiir vardı. Bir tarafta öfke, nefret, şiddet ve çatışma vardı. Diğer tarafta barış, merhamet, dostluk, dayanışma vardı.

-Bir tarafta öfkenin diline teslim olmuş vandallar öbür tarafta barış elçileri vardı. Bir tarafta saygısızlık ve tahammülsüzlük vardı ama diğer tarafta sevgi vardı, aşk vardı.

-Şundan emin olunuz, gerçek Türkiye manzarası işte budur. Bu olimpiyatlar 11 yıldır yapılıyor olabilir ama bu gönül davası 11 yıl değil binlerce yıldır devam eden, kökü derinde, kökü sağlam, kökü ta Selçuklu'da, Osmanlı'da, Sakarya'da, Dumlupınar'da, Kurtuluş Savaşı'nda olan bir büyük harekettir.

-Dışarıda anlık zevkleri için sokakları ateşe verenler değil, burada gerçek Türkiye mesajıdır bu.

-Bizim davamız arkasında çil çil kubbeler bırakacak topraklar değil gönüller fethedecek gönül erleri yetiştirmek. İşte bugün bir kez daha bunun büyük coşkusunu yaşıyoruz.

-Iraklı Türkmeni dinledim, adeta karşımda İbrahim Tatlıses'i gördüm. Dilinden değil adeta gönlünden hücrelerinden geliyor, yaşıyor, tebrik ediyorum. Hepsi birbirinden güzel, başarılı.

-Biz hepimiz aynı gönül davasının sarsılmaz neferleriyiz. 76 milyon Türkiye Cumhuriyeti ailesinin mensuplarıyız. Hz. Adem ile Hz. Havva'nın çocuklarıyız. Lisanlarımız farklı olabilir ama hepimiz Adem ile Havva'nın çocukları olarak istersek aynı dille, gönül diliyle anlaşabiliriz. 

-Merhum Aşık Veysel'in de ifade ettiği gibi, uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece. Allah'ın izniyle bir olarak, beraber olarak, kardeş olarak gideceğiz gündüz gece.

<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan: İşte gerçek Türkiye manzarası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER