Başbakan Erdoğan'a dava açan esnafa baskı!

Başbakan'a, Haşhaşi sözleri sebebiyle dava açan esnafa baskı yapıldığı iddia edildi. İşte detaylar..

Başbakan Erdoğan'a dava açan esnafa baskı!

  • Başbakan Erdoğan'ın hizmet camiasına gönül verenlere Haşhaşi demesi üzerine, kendisine tazminat davası açan esnafa baskı yapıldığı ortaya çıktı. 
  • Ankara'da dava açan esnafın evine ve işyerine gelen polislerin esnafı ve eşini sorguladıkları iddia edildi.  

Başbakan Erdoğan'ın hizmet camiasına gönül vermiş insanlar için kullandığı 'Haşhaşi örgütü' sözlerini, kendilerine hakaret kabul eden birçok insan tazminat davası açtı.

Ankara'da Başbakan'a bin liralık tazminat davası açan esnafa baskı uygulandığı ortaya çıktı. İddiaya göre dava açan şahısların evlerine ve işyerlerine giden polisler, neden dava açtıkları yönünde ve şahsi bilgiler içeren sorular sordular.

Dava açan şahıslardan birinin evine giden polislerin şahsın eşine eviniz kira mı, arabanız var mı, gibi sorular sorduğu belirtildi.

Daha sonra dava açan şahıslardan birinin işyerine giden polislerin, kayıt dışı işçi çalışıp çalışmadığı ve hijyen kontrolü gibi yetkileri olmayan denetimler yaptıkları ve kurallara aykırı bir şey bulamadıkları iddia edildi.

Başbakan'ın kendilerine yönelik hakaret içerdiğini düşündükleri sözlerinden dolayı dava açan vatandaşa bu şekilde şüpheli muamelesi yapılması ve baskıda bulunulması tepki çekti.
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan'a dava açan esnafa baskı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER