Başbakan Erdoğan'dan tarihi itiraf

Başbakan Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül’ün yalanlamasına rağmen Cumhurbaşkanı’nın şantaj kaseti olduğu iddiasında ısrar ediyor. Erdoğan'ın bazı ifadeleri ise ses kayıtlarını doğrular nitelikte...

Başbakan Erdoğan'dan tarihi itiraf

Erdoğan’ın dünkü grup konuşmasında kullandığı, “Ben diyorum ki ‘Benimle ilgisi varsa çıkın açıklayın.’ diyorum. ‘Açıklamazsanız namertsiniz.’ diyorum. Şahsımla alakalı aradıklarını bulamadılar, bulamayacaklar. Benim bakanlarımla yaptığım görüşmeleri ancak verebildiler veya eşimle, çocuğumla yaptıklarımı verebildiler.” ifadeleri de “Evdeki paraları sıfırlamaya ilişkin oğlu Bilal’le yaptığı iddia edilen telefon konuşmalarının yer aldığı ses kayıtlarını doğruladı.” şeklinde yorumlandı.

Erdoğan, dünkü grup toplantısında bu konuda ilginç açıklamalarda bulundu. Kritik düzenlemelerin yapıldığı seçim sürecinde sık sık gündeme getirdiği iddiasını bu kez “Bu devletin en tepesinden en aşağısına kadar Cumhurbaşkanı’nın da şantaj kaseti bunlarda var, benim de vardı, genelkurmay başkanının da.” sözleriyle dile getirdi. Bu ifadeler, Başkent kulislerinde “Gül’ün şantaj kaseti olduğunu nereden biliyor?” sorusunu gündeme getirdi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül’ün yalanlamasına ve ‘korkum yok’ demesine rağmen Cumhurbaşkanı’nın şantaj kasedi olduğu iddiasında ısrar ediyor. Erdoğan, dünkü grup toplantısında bu konuda ilginç açıklamalarda bulundu. Kritik düzenlemelerin yapıldığı seçim sürecinde sık sık gündeme getirdiği iddiasını bu kez “Bu devletin en tepesinden en aşağısına kadar Cumhurbaşkanı’nın da şantaj kaseti bunlarda var, benim de vardı, genelkurmay başkanının da.” sözleriyle dile getirdi. Erdoğan’ın bu sözleri Başkent kulislerinde “Gül’ün şantaj kaseti olduğunu nereden biliyor?” sorusuna yol açtı. Erdoğan’ın konuşmasının devamında kullandığı, “Ben diyorum ki ‘Benimle ilgisi varsa çıkın açıklayın.’ diyorum. ‘Açıklamazsanız namertsiniz.’ diyorum. Şahsımla alakalı aradıklarını bulamadılar, bulamayacaklar. Benim bakanlarımla yaptığım görüşmeleri ancak verebildiler veya eşimle, çocuğumla yaptıklarımı verebildiler.” ifadeleri de “Evdeki paraları sıfırlamaya ilişkin oğlu Bilal’le yaptığı iddia edilen telefon konuşmalarının yer aldığı ses kayıtlarını doğruladı.” şeklinde yorumlandı. Erdoğan, daha önce bu görüşme için ‘montaj, dublaj’ savunması yapmıştı.

Başbakan, “Paralel polisin 1 Mayıs oyunu” manşetini atan Akşam Gazetesi ile Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç’a yönelik linci sert bir dille eleştirerek “Namuslu insan belge gösterir.” çıkışını yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı üstü kapalı eleştirdi. Erdoğan, “Sen bu ülkenin başbakanını dinleyeceksin, dışişleri bakanını dinleyeceksin, bakanların kendi aralarında yaptıkları konuşmaları dinleyeceksin ve bunu da kalkıp kendiniz dinleteceksiniz, utanmadan sıkılmadan ‘belge’ diyeceksiniz. Ne belgesi? İşte belge. Ne belgesi?  Arkadaşlar biz bu işin altyapısını, zeminini oluşturuyoruz ve gereği neyse yapacağız. Bu devleti Haşhaşilerden Allah’ın izniyle temizleyeceğiz.” dedi.

Erdoğan, 1 Mayıs kutlamaları için Taksim’de ısrar eden sendikalara ise “Açık, net söylüyorum; Taksim’den bir defa ümidinizi kesin. Devletle gerilime girmeyin. ‘Hayır ben orada yapmayacağım, illa burada yapacağım’ dersen, bu ‘ben çatışmaya hazırım’ demektir ki buna asla müsaade etmeyiz.” mesajını verdi.
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan'dan tarihi itiraf Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER