Basın Konseyi'nden kınama

Basın konseyi, medya kuruluşları arasında yapılan ayırımcılığı ve yayın yasağını kınadı.

Basın Konseyi'nden kınama

Basın Konseyi'nce yapılan açıklamada, "Yüksekova Sulh Ceza Hakimliği'nin, üç askerimizin şehit edilmesinin ardından aldığı yayın yasağı kararının genişletilerek sürdürülmesi; sansürün boyutlarını büyütmekten başka bir şey değildir" denildi.

Basın Konseyi, Yüksekova'da 3 askerin şehit edilmesiyle ilgili getirilen yayın yasağını kınadı. 

Konsey'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Her önemli olayda karşımıza çıkan yayın yasaklarından, artık vazgeçilmelidir. Bu arada yeni Cumhurbaşkanlığı binasında verileceği açıklanan ancak iptal edilen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna davet edilen medya kuruluşları arasında ayırımcılık yapılması, Cumhuriyet'in değerlerine yakışmamaktadır.

Cumhuriyet, Sözcü, Aydınlık, Yurt, Taraf, Birgün, Evrensel, Zaman , Bugün gazeteleri ile FOX, Halk, Ulusal, Samanyolu, Kanaltürk ve Bugün televizyonlarının resepsiyona davet edilmemeleri ayırımcılıktır. Geçmişte akreditasyonlardan en çok yakınan siyasi anlayışın, kendi iktidarlarındaki benzer uygulamalarını anlamak mümkün değildir. Sansürün yanı sıra medyada ayırımcılık, demokratik toplumun gerçeklerine ve basın özgürlüğüne yapılmış çok açık müdahaledir.
Toplumsal barış için sağlıklı bir kamuoyu oluşmasına, dolayısıyla doğru bilgi akışına ihtiyaç vardır. Devletin görevi, haberleşme kanallarını tıkamak yerine; halkın doğru bilgilendirilmesini sağlamak olmalıdır. Basın Konseyi olarak, Cumhuriyet'in 91. yılında, demokrasimizi örseleyen bu ayıplara bir son verilmesi gerektiğini, bir kez daha hatırlatmayı görev sayıyoruz." 
DHA
<< Önceki Haber Basın Konseyi'nden kınama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER