Başkonsolosun babaevine ziyaretçi akını

Haberi alan komşuları, başkonsolosun Bursa'daki babaevine koştu...

Başkonsolosun babaevine ziyaretçi akını

Radikal selefi örgüt (IŞİD) tarafından rehin alınan 49 Türk konsolosluk çalışanı serbest bırakıldı. 100 gündür rehin olan Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'ın Bursa'daki babaevi, sabah saatlerinde 'geçmiş olsun' demek isteyen komşuların uğrak mekanı haline geldi. Komşular, Yılmaz ailesinin Ankara'da gelinlerinin yanında bulunması nedeniyle görüşemeden kapıdan geri döndü.

Osmangazi ilçesi Dikkaldırım Mahallesi Hatıra Sokak'ta yaşayan Başkonsolos Yılmaz'ın babası Şerafettin Yılmaz ile annesi Hanım Yılmaz müjdeli haberi Ankara’da duydu. Üç aydır büyük sıkıntı yaşayan Yılmaz ailesinin komşuları ise rehinelerin serbest bırakılmasını büyük sevinçle karşıladı. Yılmaz ailesinin komşusu Ahmet Raufoğlu, şunları kaydetti: "Sevindik, hemen buraya geldik ama Ankara’ya gitmişler. Mahalle olarak çok sevindik. Aşağı yukarı 25 yıldır komşuyuz burada. Bayram ediyoruz, bu kardeşimiz sevindi, sevincine ortak oluyoruz. Annesi, babası Ankara’ya gitti. Büyük bir mutluluk duyuyoruz. Hükümete teşekkür ediyoruz, bu sıkıntıdan bu insanları kurtardılar, inşallah bir daha tekerrür etmez bu tür hadiseler. Başkonsolos kaçırıldıktan sonra ailesinin düzeni bozuldu, yardım etmeye çalışıyorduk, ama bizi aşan bir konuydu. Başkonsolos öğrenciyken bile burada komşuluk yapıyorduk. Zeki ve güzel bir insandı. Annesi ve babası büyük sıkıntı yaşadı. Yaşayan bilir."

Yılmaz ailesinin komşularından Erol Raufoğlu ise "Müjdeli haberi aldık, mutluyuz, kendileriyle 20 yıldır komşuyduk. Tabi ki sıkıntı yaşadılar." dedi. Vildan Kanyılmaz ise şunları söyledi: "Komşumuz adına ben de çok mutluyum. Ülkemiz adına hayırlı, uğurlu olsun. Ailesi için bundan sonra hep birlikte bir ömür geçirirler. Rabbim bundan sonra böyle bir şeyi kimsenin başına getirmesin."

Sinan Demir isimli komşu da büyük sevinç yaşadıklarını dile getirdi. 

CİHAN

<< Önceki Haber Başkonsolosun babaevine ziyaretçi akını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER