Başsavcılık açıklamasında skandal detay

Daha önce Yargıtay tarafından 2002 ve 2006 yıllarında 'terör örgütü' yapılanması olduğu tescil edilen Selam ve Tevhid Örgütü'nden, İstanbul Başsavcılığı açıklamasında 'sözde örgüt' şeklinde söz edildi.

Başsavcılık açıklamasında skandal detay

Başsavcılığın daha önce Yargıtay tarafından 2002 ve 2006 tarihlerinde 2 defa terör örgütü olduğu yönünde karar çıkan Selam-Tevhid Kudüs Ordusu terör örgütü için “Sözde selam tevhit adlı örgüt” denilmesi şaşkınlığa sebep oldu. İran güdümündeki örgüt birçok bombalı suikast ve devlete sızma girişiminde bulunmuştu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile Selam Tevhid örgütü soruşturmalarında görev alan polislere yönelik operasyon başlattı.

Zaman'da yer alan habere göre soruşturmaya yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada Selam-Tevhid Terör Örgütü'ne yönelik soruşturmada 251 şüpheli hakkında takipsizlik kararı verildiği ve bu dosyada görev alan 76 polis hakkında arama ve gözaltı kararı çıkarıldığını duyuruldu.

BAŞSAVCIDAN SKANDAL TANIMLAMA

Başsavcı Hadi Salihoğlu imzalı açıklamada daha önce Yargıtay tarafından 2002 ve 2006 tarihlerinde 2 defa terör örgütü olduğu yönünde karar çıkan Selam-Tevhid Kudüs Ordusu terör örgütü için “Sözde selam tevhid adlı örgüt” denilmesi şaşkınlığa sebep oldu.
18 ÖLDÜRME & BOMBALAMA SABİT GÖRÜLMÜŞTÜ
Selam-Tevhid Örgütü Uğur Mumcu, Bahriye Üçok ve Ahmet Taner Kışlalı’nın aralarında bulunduğu 18 öldürme bombalama eylemlerinin Yargıtay tarafından sabit görülmüştü. Açıklamada Selam soruşturması kapsamında bugüne kadar 251 kişinin dinlendiği belirtildi. Ancak Salihoğlu’nun açıklamasında dinlenen kişilerle, telefonla irtibat kuran isimlerin de resmi kararla takip edildiği yönünde algı oluşturmaya çalışıldığı görüldü. Salihoğlu selam örgütü kapsamında 251 kişinin dinlendiğini dolaylı olarak da 2 bin 280 kişinin dinlendiğini kaydetti. Açıklamada Başbakan ve bakanların görüşmelerinin kaydedildiği, MİT Müsteşarı’nın kod isimle örgüt üyesi olarak dinlendiği ileri sürülerek polislere yönelik casusluk suçlaması yöneltildi.
<< Önceki Haber Başsavcılık açıklamasında skandal detay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER