'Bedelsiz verildi' iddiası doğru çıktı, belgesini yayınladı

Şahinbey Belediyesi, biri 17 bin 500 metrekare diğeri ise 6 bin 500 metrekare büyüklüğünde iki arsayı Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na (TÜRGEV) tahsis ettiğini doğruladı.

'Bedelsiz verildi' iddiası doğru çıktı, belgesini yayınladı

CHP'li Meclis Üyesi Uğur Kalkan'ın verdiği soru önergesini cevaplandıran Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Cuma Güzel, "Mülkiyeti belediyemize ait Güneykent Mahallesi ada: 4083, parsel: 5'te kayıtlı ve Bağlarbaşı Mahallesi ada: 240, parsel: 7'de kayıtlı taşınmazlar üzerine, öğrenim gören öğrencilere yurt hizmeti vermek ve yurt açmak amacıyla tahsis edilmiştir." denildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve kızı Esra Albayrak'ın da yönetiminde bulunduğu TÜRGEV'e devlet bağışları devam ediyor.
Belediyelerden birçok arsa ve bina yardımı yapılırken Gaziantep Şahinbey Belediyesi'nin bir tanesinin 17 bin 500, diğerinin ise 6 bin 500 olduğu öğrenilen toplamda 24 bin metrekarelik 2 arsayı bedelsiz olarak vakfa verdiği ortaya çıktı. Konu hakkındaki iddiaları belediyenin meclis gündemine taşıyan Şahinbey Belediyesi CHP Meclis Üyesi Uğur Kalkan, belediye başkanından açıklama yapmasını istedi. Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Cuma Güzel tarafından verilen yazılı cevaba göre, "Bilgi edinme hakkı kanunu kapsamında istediğiniz talep üzerine; mülkiyeti belediyemize ait Güneykent Mahallesi ada: 4083, parsel: 5'te kayıtlı ve Bağlarbaşı Mahallesi ada: 240, parsel: 7'de kayıtlı taşınmazlar üzerene, öğrenim gören öğrencilere yurt hizmeti vermek ve yurt açmak amacıyla tahsis edilmiştir." denildi.

"GAZİANTEP'TEKİ ARSALAR BEDELSİZ VERİLDİ"

Kamu arazilerinin TÜRGEV'e peşkeş çekildiğini öne süren Uğur Kalkan, 2 arsanın 25 yıllığına TÜRGEV'e bedelsiz tahsis edildiğini açıkladı. Kalkan, "Burası 17 bin 500 metrekare, bedelsiz olarak 25 yıllığına Cumhurbaşkanının oğlunun, kızının, damadının yönetiminde bulunduğu TÜRGEV'e tahsis edilmiştir. Bu tahsis işi geçtiğimiz Mayıs ayında gerçekleştirilmiştir. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na belediyede meclisinde söz alarak bu alanların metrekarelerini sordum. Kendisi de 2 adet arsa tahsis ettiklerini, bunlardan bir tanesinin 17 bin 500, diğerinin ise 6 bin 500 toplamda ise 24 bin metrekare olduğunu ifade etti." dedi.

"KAMU ARSALARI TÜRGEV'E PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR"

Gaziantep'te okul ihtiyacı olmasına rağmen kamuya ait taşınmazların Bilal Erdoğan'ın vakıflarına  peşkeş çekildiğini söyleyen Kalkan, "İnşallah gün gelir o zaman bedelsiz olarak tahsis edilen, peşkeş çekilen yerlerin hesabı sorulur. Bizler CHP olarak bu alanların peşini bırakmayacağız. Bu bedelsiz tahsis işlemlerinin takipçisi olacağız. Önümüzdeki günlerde de yasal olarak hakkımızı arayacağız." diye konuştu. Daha önce de Gaziantep Şehitkamil Belediyesi Meclisi, 04.07.2013 tarih ve 127 sayılı kararıyla TÜRGEV'e 3 bin 331 metrekarelik bir arsayı 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsis etmişti.


CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER