Bekir Bozdağ'dan skandal talimat

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın hakim kökenli bürokratlarına ‘Adli yıl açılışına katılmayın’ talimatı verdiği iddia edildi

Bekir Bozdağ'dan skandal talimat

Her adli yıl törenine tam kadro katılan Adalet Bakanlığı’nın hakim kökenli bürokratlarının bu seneki açılışa katılmaması dikkat çekti. Yargıtay’a adli yıl açılış törenine katılacaklarını bildirip yer ayırtan bürokratlara Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın ‘Kesinlikle törene katılmayın’ talimatı verdiği öne sürüldü. Bozdağ’ın talimatı üzerine hakim kökenli bürokratlar mazeret adli yıl açılış törenine katılmaktan vazgeçti. Bakan Bozdağ’ın talimatını bürokratlara ‘Adli yıl törenlerine katılmayacaksınız değilmi” şeklinde diplomatik bir dille iletildi. Bugün "YASAL ZORUNLULUK OLMAKTAN ÇIKARILACAK"
Milliyet konuşan Bozdağ ayrıca, "Yargı bağımsızlığı, hukuk devletiyle hiçbir alakası yok. Tarih bunu kaydedecektir. Bu konuda bundan sonrası için artık bunun yasal zorunluluktan çıkması lazım. Yargıtay, barolar, herkes Adli Yıl açılışı yapabilir. Bunu yasal bir zorunluluk olarak yapmak yerine bu noktada tam bir hürriyeti egemen kılmak daha yerinde olur. Açılışı yasal bir zorunluluk olmaktan çıkarmak doğru olan adımdır. "
<< Önceki Haber Bekir Bozdağ'dan skandal talimat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER