Bilal Erdoğan payını sattı, o sektörden çıktı

Bilal Erdoğan, Maye Dış Ticaret’teki payını Mehmet Sarıtaş’a satarak kozmetik işinden tamamen çıktı. Diğer iş kollarındaki faaliyetlerine devam ediyor.

Bilal Erdoğan payını sattı, o sektörden çıktı

Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan 2008 yılında girdiği kozmetik işinden çıktı. Eylül 2008’de Maye Dış Ticaret Limited’e ortak olan Bilal Erdoğan şirketi geçtiğimiz haziran ayında Mehmet Sarıtaş’a sattı. Şirkette Mustafa Esenkal’ın yüzde 50, Bilal Erdoğan ve Ali Bahadır Yeşil’in ise yüzde 25’er ortaklığı bulunuyordu.

ABD’de mağaza
50 bin lira sermaye ile kurulan Maye Dış Ticaret 18 ülkede faaliyet gösteren ABD’li makyaj malzemesi üreticisi Bellapierre Cosmetics’in ürünlerinin Türkiye temsilcisi olarak faaliyet gösteriyor. Bellapierre’den satış yetkisi almak içinse 100 bin dolar bayilik bedeli ödeyen Maye’nin ABD’de satış noktası da bulunuyor. Şirketin, İstanbul’da 3, Antalya’da 1 satış noktası var.

Her alanda var
Sözcü'nün haberine göre iş kolunu geniş tutan Bilal Erdoğan her ne kadar kozmetik işinden çıksa da diğer iş kollarındaki faaliyetlerine devam ediyor. Bilal Erdoğan, sermayesi 1.5 milyon TL olan Doruk Izgara’da yüzde 36.2 hisse ile büyük ortak. Kardeşi Sümeyye Erdoğan’ın ise şirkette yüzde 30 hissesi bulunuyor.

Bilal Erdoğan, geçtiğimiz yıl ise amcası Mustafa Erdoğan ve eniştesi Ziya İlgen ile isimlerinin baş harflerini taşıyan BMZ Denizcilik ve İnşaat Şirketi’ni kurdu. 3 milyon liralık sermayesi ile yük taşımacılığı yerine gemi inşa edip, liman işleten Bilal Erdoğan’ın ayrıca Mis Hediyelik Eşya Sanayi adlı şirkette de hissesi bulunuyor.

Bilal Erdoğan’ın iş yaptığı sektörler
- Köftecilik
- Gemi işletmeciliği
- Gemi inşası
- Liman inşası
- İnşaatçılık
- Tankercilik
- Kuyumculuk
- Fırıncılık
- Tabldot yemek
- Otel işletme
- Kahvehane
- Kuruyemişçilik
- Aktarlık

<< Önceki Haber Bilal Erdoğan payını sattı, o sektörden çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER