Bir Jet Fadıl klasiği daha

Fadıl Akgündüz, İstanbul’daki devre mülkün odalarını sadece Almanya’daki 12 bin Türk’e sattı. 600 milyon Euro topladı. Ofisini kapatıp kayıplara karıştı

Bir Jet Fadıl klasiği daha

Al­man­ya Frank­fur­t’­ta bü­ro açıp Bay­ram­pa­şa­’da­ki in­şa­atı bit­me­yen dev­re­mülk ote­li Cap­ri­ce Gol­d’­da­ki oda­la­rı pa­zar­la­yan ‘Jet Fa­dı­l’ la­kap­lı Fa­dıl Ak­gün­dü­z’­ün, bir kez da­ha vur­gun yap­tı­ğı id­di­a edil­di. Frank­fur­t’­ta­ki bü­ro­dan en az 12 bin dev­re­mül­kün sa­tıl­dı­ğı ve ta­ne­si­nin 30 ile 120 bin Eu­ro­’dan ve­ril­di­ği öğ­re­nil­di. Pa­ra ya­tı­ran­la­rın he­sa­bı­na baş­lar­da 2000 ile 10.000 Eu­ro ara­sı pa­ra öde­yen Ak­gün­düz, al­tı ay ön­ce öde­me­le­ri kes­ti. Do­lan­dı­rıl­dı­ğı his­si­ne ka­pı­lan on­lar­ca ki­şi bü­ro­ya akın et­ti. 450 bin Eu­ro kap­tır­dı­ğı­nı öne sü­ren ba­zı gur­bet­çi­ler, ça­lı­şan­lar­la kav­ga et­ti. Sözcü Gazetesi'nin haberine göre bas­kı­lar ar­tın­ca bü­ro da bir ay ön­ce ka­pan­dı. 

''KİMSE PARASINI ALAMAZ'

Jet Fa­dı­l’­ın Cap­ri­ce Gol­d’­la 600 mil­yon Eu­ro top­la­dı­ğı, bu mik­ta­rın bü­yük bö­lü­mü­nün de İs­tan­bul ve Al­man­ya­’da­ki Türk­le­r’­den gel­di­ği ile­ri sü­rül­dü.Frank­fur­t’­ta Cap­ri­ce Gold için ça­lı­şan bi­r kişi, Sözcü Gazetesi'ne şu bil­gi­le­ri ver­di:
“Sis­tem, Jet-Pa ve Yim­paş gi­bi iş­li­yor­du. Ote­lin hiç­bir za­man bit­me­yen oda­la­rı­nı dev­re-mülk gi­bi alan­lar, 1 gün­lük oda, bir haf­ta­lık oda ya da bir ay­lık oda­lar için bin­ler­ce Eu­ro öde­di. Pa­ra­yı alıp ban­ka­ya ya­tı­rı­yor­duk.” 

Al­man ma­kam­la­rı ise Frank­fur­t’­ta­ki iş­ye­ri­nin kay­dı­nın si­lin­di­ği­ni doğ­ru­la­dı. Bu ara­da İs­tan­bu­l’­da­ki iki bü­ro­nun da ka­pan­dı­ğı öğ­re­nil­di. Ak­gün­dü­z’­ün son al­tı ay­dır kim­se­ye öde­me yap­ma­dı­ğı açık­lan­dı. Cap­ri­ce Gold Pa­la­ce­’in bir ge­ce­lik dev­re-oda sa­tış fi­ya­tı­nın 40- 50 bin TL ol­du­ğu­nu söy­le­yen Jet Fa­dı­l’­ın es­ki ça­lı­şa­nı, “Top­lam 1300 otel oda­sı 50 bin ki­şi­ye sa­tıl­dı. Ar­tık or­ta­da böy­le bir şir­ket yok. Kim­se pa­ra­sı­nı ala­ma­z” de­di.

BÜRO BOMBOŞ
Ote­lin söz­de dev­re­mülk sa­tış söz­leş­me­si­ne gö­re; üc­re­ti­ni ya­tı­ran is­ter­se in­şa­atın bi­tim ta­ri­hi ola­rak be­lir­le­nen 29 Ma­yıs 2012’den iti­ba­ren pa­ra­sı­nı 4 ay için­de ala­bi­le­cek­ti. Hem in­şa­at bit­me­di hem de bü­ro­lar ka­pan­dı.
SÖZCÜ GAZETESİ



<< Önceki Haber Bir Jet Fadıl klasiği daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER