Bir günlüğüne koltuğa oturdu belediyeyi birbirine kattı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde belediye başkanlığına vekalet eden Fevzi Ekşi'nin, belediye başkan yardımcısı İbrahim Cöbek'i görevden alması ortalığı karıştırdı.

Bir günlüğüne koltuğa oturdu belediyeyi birbirine kattı

Partililer belediye binasına akın etti. Belediye binasında polis geniş güvenlik önlemi aldı. Başkan Hüseyin Uysal acilen Ankara'dan dönerek duruma el koydu, Ekşi'yi ihanetle suçladı.

AKP'li Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ankara'ya giderken yerini vekaletin AKP Belediye Meclis Üyesi Fevzi Ekşi'ye bıraktı. İddiaya göre başkan vekili Ekşi, öğle saatlerinde belediye başkan yardımcısı İbrahim Cöbek'i görevden aldı. Yazı işleri müdürlüğüne talimat veren Ekşi, İbrahim Cöbek'i hal müdürlüğüne atadı, gerekenin yapılmasını istedi. Ekşi'nin bu isteği, yazı işleri müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmedi. 

Haberi alan AKP'li belediye meclis üyeleri ve diğer partililer belediyeye akın etti. Burada yaklaşık 2 saat süren toplantıda sonuç alınamayınca Ankara' da bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ilçeye geri çağrıldı. Emniyet ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Başkanlık binası içine polisler yerleştirildi. Gazeteciler ve basın danışmanlığı görevlileri bina dışına çıkarıldı. 

Ereğli'de görev yapan Demokrat gazetesi muhabiri İzzet Aslanbay "Ereğli tarihinde bir ilk yaşanıyor. 2 saat önce vekaleten başkanlığa bakmaya başlayan Fevzi Ekşi belediye başkan yardımcısını görevden alıyor." dedi. 

Hakimiyet gazetesi i·mtiyaz sahibi Fikri Kapan ise Fevzi Ekşi'nin kendisini aradığını, toplantı yapacağını söylemesi üzerine belediye binasına geldiklerini; ancak zabıta ekiplerinin kendilerini içeriye almadığını, kısa süreli tartışma yaşandığını ifade etti. 

Ankara'dan dönüş yapan Hüseyin Uysal, kalabalık zabıta gurubu ile karşılandı. Görevden alındığı belirtilen İbrahim Cöbek'in de gelişi ile belediye binasına girişler yasaklandı. Bu sırada belediyeye girmek isteyen bir kişi ile zabıta ekipleri arasında tartışma çıktı. Tartışma, kapıların açılmasıyla sona erdi. 

Makamında meclis üyeleri ile toplantı yapan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 1 saat sonra basın mensuplarını makama aldı. Burada açıklama yapan Uysal, Fevzi Ekşi'nin görevden alma talimatını 'ihanet' olarak niteledi. 

"İHANETLE KARŞI KARŞIYA KALDIK"

Başkan Uysal, "Ben belediye başkanı olarak Ereğli dışına çıktığım zaman belli sıra ile belediye meclisi üyesi arkadaşlarıma belediye başkanlığına vekaleten bırakıyordum. Bugün de bir arkadaşımıza bıraktık. Fakat bu olanların ne mantıkla, ne akılla, ne ahlakla, ne kişilikle, ne AKP misyonu ve vizyonuyla hiçbir alakası olmayan bir durumla karşı karşıya geldik. Arkadaşlarım ve bizler Ereğli' ye hizmet etmek için koşarken bugün bir ihanetle karşı karşıya kaldık. Bu yola giden yolda yürüyen koşmak isteyen insana ihanet etmektir. Çelme takmaktır. Bu cana kıymaktır. Buna başka tabir bulamıyorum. Bugün yapılanlar sadece ve sadece şahsıma karşı değil, Ereğli halkına karşı yapılmıştır." dedi.

Fevzi Ekşi ile İbrahim Cöbek arasında bir tartışma olup olmadığının sorulması üzerine Uysal, "Olabilir, insanlar arasında her zaman olay olabilir. Ancak bu olayların çözülme makamı vekaleten bırakılan bir yer değildir." ifadesini kullandı. Ekşi'nin arkasında bazı isimler olup olmadığı sorusuna ise "Fevzi Ekşi'nin kendisinin hareket etmediği yönlerde duyumlar alıyoruz. Bu konuları da ilerleyen günlerde değerlendireceğiz." diye cevapladı. 

Fevzi Ekşi'nin, il ve ilçe teşkilatında yapılacak olan görüşme sonrasında disiplin kuruluna sevk edilebileceği ifade edildi.

Görevden alınan başkan yardımcısı İbrahim Cöbek, AK Parti Milletvekili Ercan Candan'ın danışmanlığını yapmıştı. Başkan vekili Fevzi Ekşi de CHP'den istifa ederek AK Parti'ye geçmiş ve belediye meclis üyesi olmuştu.

CİHAN

 
<< Önceki Haber Bir günlüğüne koltuğa oturdu belediyeyi birbirine kattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER