Zonguldak ve Bartın'da maden kazası

Zonguldak ve Bartın'da yaşanan maden kazalarında 3 işçi hayatını kaybetti.

Zonguldak ve Bartın'da maden kazası

Zonguldak’ta özel bir maden ocağında yaşanan olayın göçük olmadığı, madende vagonun bir işçiye çarptığı öğrenildi.

Vagonu çarptığı işçiyse hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre, iş kazası Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde meydana geldi. Yerin metrelerce altında kömür üretme faaliyetini sürdüren özel maden ocağında çalışan Mustafa Turan isimli maden işçisine, rampa aşağıya gelen vagon çarptı. Vagonun çarpması sonucu yere yığılan işçi olay yerinde hayatını kaybetti.

Kazanın, boş olarak desendereden (rampa) aşağıya salınan boş vagonun halatının kopması sonucu kazanın meydana geldiği öğrenildi. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri işçinin hayatını kaybettiğini belirledi. TTK ve AFAD ekipleri de maden ocağında hazır bulundu. Acı haberi alan işçinin yakınları da maden ocağının bulunduğu bölgeye geldi.

İşçinin yakınları sinir krizleri geçirdi. İşçinin cenazesi hastane morguna kaldırıldı.Polis çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bartın’da madende göçük: 2 ölü

Bartın’a bağlı Amasra ilçesinde özel bir şirkete ait maden ocağında bu sabaha karşı meydana gelen göçükte hayatını kaybedenlerin sayısı 2’ye ulaştı. Göçükte mahsur kalan Çinli işçi Maoshun Yang’ın (38) cesedine ulaşılmasının ardından diğer Çinli işçi Shouje Sun’ın (37) da cesedine ulaşıldı. 

Amasra ilçesinde Hattat Holdinge bağlı Hema Şirketi'ne ait maden ocağında meydana gelen göçükte 2 Çinli işçi hayatını kaybederken bir işçi de yaralandı. Ocakta mahsur kalan işçi olmadığı bildirildi. 




İHA/CHA
<< Önceki Haber Zonguldak ve Bartın'da maden kazası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER