Böyle kalabalık görülmedi

11. Türkçe Olimpiyatları, Ankara 19 Mayıs Stadı'nda düzenlenen resmi açılış töreniyle başladı.

Bülent Arınç'ın Olimpiyat sevgisi bir başka

  • Türkçe Olimpiyatları açılış törenine Ankaralılar adeta akın etti
  • Bülent Arınç, Türkçe Olimpiyatları'na katılan öğrencilerin gelmesine çok sevindiklerini söyledi
  • Gökçek: 'Türkiye'de fitne fesat çıkarmak isteyenlere bugün en güzel cevabı siz veriyorsunuz'
Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından, "Uluslararası Dil ve Kültür Festivali" kapsamında düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları, Ankara 19 Mayıs Stadı'nda düzenlenen resmi açılış töreniyle başladı. "Evrensel Barışa Doğru" sloganıyla yapılan Türkçe Olimpiyatları açılış törenine Ankaralılar adeta akın etti. Stadı dolduran binlerce kişi Türkçe'nin çocuklarının performansını ayakta alkışladı.      

Türkçe Olimpiyatları Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda muhteşem bir açılış töreniyle başladı. Sevgi çocukları birbirinden güzel performanslarla tüm Türkiye'ye merhaba dedi. "Dünya Orkestrası"nın gösterisiyle başlayan törende birbirinden güzel performanslar Ankaralılardan büyük alkış aldı. 

Açılış Töreni'ne Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile siyaset, iş, spor ve medya camiasından çok sayıda davetli katıldı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkçe Olimpiyatları'na katılan öğrencilerin gelmesine çok sevindiklerini söyledi.

Arınç, girişte Kazakistan'dan katılan bir öğrencinin sorularını cevapladı. Eşi Münevver Arınç ile birlikte Türkçe Olimpiyatları'na katılan öğrencilere 'Hoş geldiniz' diye hitap eden Bülent Arınç, "Bu akşam çok duyguluyuz. Eşim ile birlikte 11. Türkçe Olimpiyatları'na geldik. Geldiğiniz için çok seviniyoruz. Çok güzel olacağına inanıyorum. Herkese selamlar." dedi.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, öğrencilerin medeniyetler arasında ve gönüller arasında köprü kurduğunu ifade etti. Babacan, şunları söyledi: "Türk Okullarına destek veren herkese huzurlarınızda şükranlarımı sunmak istiyorum. Ülkelerinden binlerce kilometre uzakta çok fedakar çalışmalar sergiliyorlar. Öğrencilerin hem dimağlarına hem kalplerine hitap ediyorlar." 

Türkiye'de fitne fesat çıkarmak isteyenlere en güzel cevap

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, festivalin başlangıcını Ankara'da yapmanın kendilerine gurur verdiğini belirterek, "Dünyada 190 ülke var, 140'ında Türkçe öğretiliyor, Türkçe yankılanıyor. Bu gençleri eğiten öğretmenlere Türkiye adına şükranlarımı sunuyorum. Türkiye'de fitne fesat çıkarmak isteyenlere bugün en güzel cevabı siz veriyorsunuz. Bu büyük organizasyonun gerçekleşmesinde gerçek ana fikrin sahibi Fethullah Gülen Hocaefendi'ye de şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerini kullandı. 

Dünyanın farklı ülkelerinde, Türkçeyi en iyi öğrenen öğrencileri ödüllendirmek amacıyla, 2003 yılından beri düzenlenen Türkçe Olimpiyatları, bu yıl 1-16 Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek. 140 ülkeden 2000 finalist öğrencinin katılacağı 11. Türkçe Olimpiyatları, Türkiye genelinde 55 il, 99 sahnede yapılacak. Beş kıtadan dili, dini, rengi farklı öğrenciler şarkı, şiir, dil bilgisi, halk oyunları, tiyatro ve kısa film gibi 19 farklı kategoride hünerlerini sergileyecekler. Geçtiğimiz yıl Türkçe Olimpiyatları'nın 10. yılı, Türk okullarının 20. yılı olması sebebiyle büyük bir coşkuyla gerçekleşen etkinlikler, bu yıl da büyüyerek tüm Türkiye'yi saracak. 

CİHAN

<< Önceki Haber Böyle kalabalık görülmedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER