Bozdağ Türkiye'nin gündemine oturan görüşmeyi doğruladı!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başsavcıyı telefonla tehdit edildiğini iddia ettiği görüşmeyi Adalet Bakanı Bekir Bozdağ doğruladı.

Başsavcı tehdit edildi mi?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'deki yolsuzluk operasyonunun ardından Adalet Bakanlığı Müsteşarının Başsavcıyı telefonla tehdit edip, soruşturmayı durdurmasını istediğini ileri sürmüştü. İddialara cevap veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ görüşmeyi doğruladı. Ancak "tehdit veya kanunsuz bir durum yok" dedi. 

Kılıçdaroğlu'nun iddialarına göre İzmir merkezli yolsuzluk soruşturmasında Adalet Bakanı Müsteşarı Kenan İpek, Başsavcıyı telefonla aradı. Dosyanın kapatılmasını istedi, dahası Başsavcıyı tehdit etti. Kılıçdaroğlu, Başsavcının resmi tutanağını delil olarak gösterdi. 

BOZDAĞ GÖRÜŞMEYİ DOĞRULADI
Bu iddialara cevap Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ görüşmeyi doğruladı. Ancak normal olduğunu ileri sürdü.  Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Savcılar ve hakimler idari yönden Adalet Bakanlığı'na bağlıdır. Adalet Bakanı Müsteşarı'nın veya bakanın, cumhuriyet başsavcısı ile görüşmesi yadırganmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Bozdağ, tartışmayı Genel Kurul'daki HSYK görüşmeleri sırasında değerlendirdi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ şöyle konuştu; "Kendisi ile konuşmuştur. Ancak, Adalet Bakanı Müsteşarı, devam eden olayla ilgili bilgi almıştır. Arkasından da hukukun uygulanmasını, hukukun uygulanmasına engel olunmamasını ve hukukun dışına çıkılmamasını istemiştir."

BAŞSAVCI GÖREVDEN ALINDI
Kılıçdaroğlu'nun müsteşarın başsavcıyı arayıp tehdit ettiği iddiasını gündeme getirmesinden saatler sonra açıklanan HSYK kararnamesiyle Başsavcı'nın görev yeri değiştirildi.

<< Önceki Haber Bozdağ Türkiye'nin gündemine oturan görüşmeyi doğruladı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER