Bu illerde okullar tatil edildi!

Bu illerde eğitime kar engeli... Valilikler kar tatili açıklaması yaptı...

Bu illerde okullar tatil edildi!

Yoğun kar yağışının etkili olduğu bu illerde eğitime ara verilirken bazı illerdeki kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personel idari izinli sayılacak. İstanbul için herhangi bir açıklama yok.


Artvin'de kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Artvin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışının dün akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak devam ettiği belirtilerek, "Yoğun kar yağışı dolayısıyla valiliğimizce il merkezi ile Hopa, Murgul ve Borçka ilçelerimizdeki tüm ilk, orta ve lise düzeyindeki eğitim kurumları 10 Aralık Salı günü bir gün süreyle tatil edilmiştir" denildi.

Açıklamada, ayrıca il genelinde kamu kurumlarında görev yapan engelli ve hamile personelin 10 ve 11 Aralık tarihlerinde iki gün süreyle idari izinli sayılacağı kaydedildi.


Zonguldak merkeze bağlı belde ve köylerdeki taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda 1 gün eğitime ara verildi.

Zonguldak Valiliğinden yapılan açıklamada, Meteoroloji Müdürlüğünün olumsuz hava koşulları beklentisinden dolayı merkeze bağlı belde ve köylerde taşımalı eğitim yapılan ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime 1 gün süreyle ara verileceği kaydedildi.


Ordu'da kar yağışı nedeniyle Gürgentepe, Gölköy ve Korgan ilçeleri ile İkizce'nin bazı beldelerinde eğitime ara verildi


Kar yağışı nedeniyle Atakum, İlkadım, Canik, Tekkeköy, Çarşamba, Terme, Alaçam, 19 Mayıs, Bafra, Yakakent, Kavak ve Asarcık ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi
Samsun'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime 1 gün ara verildi. Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinden itibaren devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ilçeler Atakum, İlkadım, Canik, Tekkeköy ile Çarşamba, Terme, Alaçam, 19 Mayıs, Bafra, Yakakent, Kavak ve Asarcık'ta eğitime bugün ara verildi. Yetkililer, kar yağışının seyrine göre eğitime verilen aranın uzatılabileceğini kaydetti.


Düzce'nin Yığılca ilçesinde okullar 1 gün tatil edildi.


Tokat'ta merkeze bağlı köy ve beldelerdeki okullarda ara verilmesi kararlaştırıldı.


Elazığ'da il merkezi ve bağlı köylerde eğitime 1 gün ara verildiği açıklandı.


Ulus ilçesindeki okullarla merkeze bağlı Arıt beldesinde taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda, kar yağışı nedeniyle 1 gün eğitime ara verileceği bildirildi.


Bolu'da dört gündür aralıklarla devam eden yağış nedeniyle kar kalınlığı kent merkezinde 30, yüksek kesimlerde ise 70 santimetreye ulaştı.   Kent merkezi ile Mengen, Gerede, Mudurnu ve Göynük ilçelerinde okullar bir gün tatil edildi.

 Safranbolu, Eskipazar ve Yenice ilçelerinde okullar bir gün tatil edildi, Ovacık ve Eflani ilçelerinde ise taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

-Kilis-

Kilis'te yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle okulların yarın tatil edildiğini bildirdi.

Tapsız, açıklamasında, akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle 11 Aralık Çarşamba günü Valilik tarafından ilk, orta ve liselerle özel okullarda eğitime 1 gün ara verildiğini belirtti.


 Konya'nın Ereğli, Halkapınar, Derbent ve Emirgazi ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi    Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kar yağışının ulaşım ve günlük yaşamı olumsuz etkilediği Ereğli, Halkapınar, Derbent ve Emirgazi ilçelerinde eğitime bugün ara verilmesi kararlaştırıldı.
 Hadim ilçesinde ise taşımalı eğitim yapan okullarda eğitime 1 gün ara verildi.


 Bursa'da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.  İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, merkez Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçelerinde  ilk ve orta dereceli okullar yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda sorun yaşanmaması için 1 gün tatil edildi.

Giresun merkez ile bazı ilçelerde eğitime kar yağışı nedeniyle ara verildi. Giresun Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, etkili kar yağışı nedeniyle Giresun merkez ve Piraziz ilçelerinde tüm ilk ve orta dereceli okullar ile Tirebolu ilçesinde taşımalı eğitim veren okullar ve köy okullarında eğitime bugün ara verildi.
Şebinkarahisar ilçesinde ise tüm okullarda kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime bugün ve yarın ara verildiği belirtildi.

Rize, Artvin, Trabzon ve Gümüşhane'nin bazı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi
  
Rize, Artvin, Gümüşhane ve Trabzon'un bazı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi.   Doğu Karadeniz'de etkili kar yağışı nedeniyle Rize'de kent merkezi, Derepazarı, Kalkandere, İkizdere, Güneysu, Hemşin, Çamlıhemşin, Artvin'de, kent merkezi ile Ardanuç, Murgul, Trabzon'da Tonya, Şalpazarı, Çaykara, Dernekpazarı, Hayrat ve Araklı, Gümüşhane'de Kürtün ilçelerinde ilk, orta ve lise düzeyindeki okullarda eğitime 11 Aralık Çarşamba günü ara verildiği bildirildi.
Yörede kar yağışı etkisini sürdürüyor.

  Balıkesir'de eğitime kar engeli
 Balıkesir'de etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ile bağlı belde ve köylerde ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime bir gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, gazetecilere yaptığı açıklamada, gece saatlerinden bu yana etkili olan kar yağışı ve poyraz nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandığını bildirdi. Bu yüzden il merkezi ile bağlı belde ve köylerde, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime bugün için ara verildiğini belirten Caner, akşam saatlerinde hava koşullarına göre yeniden bir değerlendirme yapacaklarını kaydetti.

  - Kastamonu
Abana, Ağlı, Araç, Azdavay, Hanönü, İnebolu, Çatalzeytin, İhsangazi ilçelerinde ve Cide'ye bağlı bazı köylerde eğitime bir gün, Küre ve Doğanyurt'ta iki gün, Daday'da üç gün ara verildi.  İlçe milli eğitim müdürlüklerinden edinilen bilgiye göre, Abana, Ağlı, Araç, Azdavay, Hanönü, İnebolu, Çatalzeytin ve İhsangazi ilçelerinde, Cide'nin Baltacı, Toygarlı ve İlyasbey köylerinde taşımalı eğitim kapsamındaki okullar bir gün, Küre ve Doğanyurt'taki okullar ise iki gün tatil edildi.
Daday'da ise 13 Aralık'a kadar eğitime ara verildi.

 Nevşehir’de kar yağışı ve soğuk hava etkisini sürdürüyor. Gece saatlerinde şiddetini arttıran kar yağışı nedeniyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verilirken, okulların tatil olduğu haberini Vali Mehmet Ceylan twitter hesabından duyurdu. Vali Ceylan, kar yağışı sebebiyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okulların 1 gün tatil edildiğini açıklarken engelli devlet memurlarının da idari izinli sayılacaklarını bildirdi.

Gaziantep'in İslahiye ilçesi
İslahiye ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.      İlçede gece geç saatlerde başlayan kar yağışı sabah erken saatlerde etkisini artırdı. Kaymakam Ünal Çakıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışının ilçe genelinde etkili olduğunu belirtti. Yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiğini aktaran Çakıcı, kapalı köy yolunun bulunmadığını ancak iş makinelerinin hazır bekletildiğini kaydetti.


<< Önceki Haber Bu illerde okullar tatil edildi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER