Bu kez öyle bir yerin asansörü mühürlendi ki...

Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) bulunduğu apartmanın asansörü can güvenliği riski taşıdığı için merkez Yakutiye Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri tarafından mühürlendi.

Bu kez öyle bir yerin asansörü mühürlendi ki...

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Doğu Anadolu etiket' title='Proje haberleri'>Proje Koordinatörlüğü, asansör konusunda uzman 7 mühendisi ile kent merkezinde 2 bin 690 asansörü kontrolden geçirdi. TSE'nin bulunduğu apartman dahil yüzde 58'ini oluşturan 1579'una halatları kopma noktasına geldiği, rayları bağlantı yerinden çıktığı, fren tertibatı kaynaklandığı, güvenlik sistemi çalışmadığı, motor yan yatak montajı olmadığı ve beton bloklar üzerine monte edilmediği için 'kırmızı etiket' yapıştırdı. TSE yetkilileri, vatandaşların asansörlere binerken çok dikkat etmeleri gerektiğini belirterek, "Kaçıncı katta oturursanız oturun üzerinde kırmızı etiket olan veya etiketi bulunmayan asansörü kullanmak yerine merdivenle çıkmayı tercih edin" dediler.

SIRADA ADLİYE SARAYI VAR

TSE yaptığı kontrollerden sonra 'tabut asansörler' diye nitelendirdiği asansörlerin kullanılmaması için ilçe belediyelerine bildirdi. Yakutiye belediyesi sınırları içinde bulunan 215 'kırmızı etiketli' asansörden 213'ünü mühürledi. Ekipler 214'üncü olarak da TSE bürosunun bulunduğu 7 katlı apartmanın asansörünü mühürledi. Kırmızı etiketli asansörlürenin tümünü mühürlemek için yola çıktıklarına dikkati çeken Zabıta Müdürü Lütfettin Polat son olarak Adliye Sarayı'nın asansörünü de mühürleyeceklerini bildirdi.

Hangi kurum ve kuruluş olursa olsun insan hayatını tehdit edecek hiçbir şeye izin vermeyeceklerini belirten Ak Partili Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ise, "Bizim için insan hayatı çok önemli. TSE'nin kırmızı etiket yapıştırdığı tüm asansörleri mühürledik. Sorunları giderilmeyen hiçbir asansörün mührünü açmayacağız" diye konuştu.

(DHA)

<< Önceki Haber Bu kez öyle bir yerin asansörü mühürlendi ki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER