Bugün eller kan içindeki İslam coğrafyası için kalktı

Bu Bayram namazında eller Filistin başta olmak üzere İslam coğrafyasında akan kanın durması için kalktı.

Bugün eller kan içindeki İslam coğrafyası için kalktı

Gaziantep'te bayram namazında camiler doldu taştı. Filistin başta olmak üzere İslam coğrafyasında akan kanın durması için eller semaya kalkarken, vatandaşlar, bu bayramın Müslümanlar için buruk geçen son bayram olması temennisinde bulundu. 

Sabah erken saatlerinde Ulu Camii'ne gelen vatandaşlar, ellerini Müslümanların gördüğü zulmün sona ermesi için kaldırdı. Namazın ardından birbiriyle kucaklaşan vatandaşlar, akan kanın durması için temennilerini dile getirdi. Ahmet Şahin Sertkaya, "Bu mübarek Ramazan ayının sonunda ezilen Filistin halkı ve diğer Müslüman kardeşlerimizin sıkıntılarından kurtulmasını diliyorum. Allah'ın onlara yardımı yakındır. Müminler de dualarını din kardeşleri için esirgememeli." dedi. 

Ömer Özer isimli vatandaş da bu bayramın buruk şekilde karşılanan son bayram olması temennisinde bulunurken, Filistin ve Suriye'de yaşanan insanlık dramlarına dikkat çekti. Özer, "Gazze'de şehit sayısı her geçen gün artıyor. İsrail sivil halkı bombalıyor. Ölen bir İsrail askerine karşılık yüzlerde Filistinli ölüyor. Suriye'de de sıkıntı had safhada. İnsanların 'Bir gün biter' umuduyla baktığı bir şeydi. Ama bu karmaşa yıllar alacağa benziyor. Biz artık ülkemizin de bu tarz durumlarda, daha keskin, şahsiyetli duruşlarının olduğu, karşı tarafı tedirgin edecek kudretinin olduğu bayramları da karşılarız umuduyla yaşıyoruz." şeklinde konuştu. 

Ömer Yağmur ise İslam aleminin bayramını kutlarken, Filistin, Doğu Türkistan ve Arakan'da sıkıntı içerisinde bulunan Müslümanların da mutlu olmasını istediklerini belirtti. Orhan Kiprik, "Tüm İslam alemine bu bayramın barış ve huzur getirmesini isterim. İslam alemi inşallah birlik ve beraberliğini sağlar." dileğinde bulundu.

CİHAN

<< Önceki Haber Bugün eller kan içindeki İslam coğrafyası için kalktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER