Burakcan Karamanoğlu toprağa verildi

22 yaşındaki Burakcan Karamanoğlu'nun cenazesi, memleketi Giresun'da şehitlikte toprağa verildi

Burakcan Karamanoğlu toprağa verildi

İstanbul’da Berkin Elvan'ın cenaze töreni sonrasında Beyoğlu'nda iki grup arasında çıkan kavgada tabancayla vurularak hayatını kaybeden 22 yaşındaki Burakcan Karamanoğlu'nun cenazesi, memleketi Giresun'un Alucra ilçesinde şehitlikte toprağa verildi.

İstanbul'dan getirilen Burakcan Karamanoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, Şebinkarahisar ilçesinden çok sayıda aracın katıldığı konvoyla Alucra’ya getirildi. Sokaklarına Türk bayrakları ve Burakcan’ın fotoğrafları asılan ilçede Karamanoğlu ailesinin evinin önüne konulan tabutun çevresinde toplanan yakınları ve vatandaşlar gözyaşı döktü.

AYLİN KOTİL'DEN BAŞSAĞLIĞI

Baba Halil Karamanoğlu taziyeleri kabul etti, Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile görüştü ve yaşananları anlattı. Oğlu Ömer Sarıgül ile birlikte Alucra’ya gelen CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı Aylin Kotil de Burak Can’ın annesi Huriye Karamanoğlu ile evinde görüştü, taziyelerini iletti.

“BENİM YÜREĞİM YANDI, BAŞKALARININ YANMASIN”

Baba Halil Karamanoğlu, cenaze namazı öncesinde açıklamalarda bulundu, kaybettiği oğlunun çok iyi bir insan olduğunu belirterek, "İnsan gibi insandı. Annesi, 'Oğlum çıkma, dışarıda olaylar var' demiş, 'Gitmeyeceğim, yakından izlerim' diye cevap vermiş. Arkadaşlarıyla olayın olduğu yere doğru gitmişler. Sonra bunlar yaşandı. Takdiri ilahi. Çekeceğimiz ceza varmış. Benim yüreğim yandı başkalarının yanmasın. Tek vatan, tek milletiz. Türkiye'nin başka bir sahibi yok" dedi.

5 BİN KİŞİ KATILDI

Burakcan’ın Türk bayrağına sarılı tabutu Ulu Cami’ye götürüldü. Camide, Sedat Peker’in çelengi dikkat çekti. Giresun Müftüsü Muhittin Oral’ın kıldırdığı cenaze namazına Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Ak Parti Milletvekilleri Mehmet Geldi ile Adem Tatlı, Giresun Valisi Hasan Karahan, Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan, CHP Giresun İl Başkanı Eşref Karaibrahim, İlçe Kaymakamı Hacı Aslan Uzun ve Belediye Başkanı Hasan Yağcıoğlu ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

ŞEHİTLİKTE TOPRAĞA VERİLDİ

Tören sırasında “Bıraktın gittin bizi” diye ağlayan anne Huriye Karamanoğlu’nun güçlükle ayakta durduğu gözlendi. Cenaze, Cuma namazı sonrasında kılınan namazın ardından yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan Alucra Şehitliği’ne yürüyerek giden kalabalığın, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları eşliğinde götürülerek toprağa verildi. Aylin Kotil'in de sürekli olarak anne Karamanoğlu’nun yanında durarak destek olmaya çalıştığı gözlendi.

DHKP-C ÜSTLENMİŞTİ

Beyoğlu’nda iki grup arasındaki çıkan tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü, silahların kullanıldığı olayda Burakcan Karamanoğlu hayatını kaybetti. Olayda Hüseyin Taşbaşı elinden, Ramazan Gün ise karnından yaralandı. Terör örgütü DHKP-C daha sonra cinayeti üstlendi.
<< Önceki Haber Burakcan Karamanoğlu toprağa verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER