CHP ilçe örgütüne polis baskını

CHP Zeytinburnu Gençlik Örgütü, AKP’nin yolsuzluk ve rüşvet olaylarına tepki çekmek için beyaz pankarta projeksiyon ile görüntü yansıtarak değişen pankart yapmıştı.

CHP ilçe örgütüne polis baskını

CHP Zeytinburnu Gençlik Örgütü’nün astığı ve polisin kaldıramadığı bu pankart iki bina arasına makara sistemiyle kurulmuştu. Polis bugün mahkeme kararıyla makara sistemini sökmeye geldi. 

Üzerinde hiçbir şey yazmayan beyaz pankartı sökmek için itfaiye aracı geldi. Binaya giren polislerle il ve ilçe yöneticileri konuştu. 

Zeytinburnu teşkilatına yapılan baskını ilk olarak CHP'li Aykut Erdoğdu, Twitter'dan duyurdu. CHP Zeytinburnu İlçe Örgütü, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili slaytları beyaz pankarta yansıttığı için gündeme gelmişti.

"DEHŞET VERİCİ"
 
CHP Zeytinburnu İlçesi'nin, yaklaşık bir hafta önce asılan bir pankart nedeniyle bugün polis tarafından basılmasına CHP yönetiminden çok sert tepki geldi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin yaptığı açıklamada, yaşananları, "dehşet verici" olarak nitelendirdi. Polisin bastığı binanın "terör yuvası değil, ana muhalefetteki bir siyasi parti olduğunu" vurgulayan Tekin, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya da "aklınızı başınıza alın" çağrısı yaptı. Tekin şöyle konuştu;

"Yılın son günü dehşet verici şeyler bunlar. 10 gün önceki olaydan, ana muhalefet partisini polisin basması şeklen şık değil, doğru da değil. Orası terör yuvası mı? Orası Cumhuriyeti kuran partinin binası; Orası Cumhuriyet Halk Partisi . Aklınızı başınıza alın".














Konuyla ilgili twitterdan açıklamada bulunan CHP milletvekili Mahmut Tanal, "Zeytinburnu ilçe merkezimizdeki tabelamızı indirmeye çalışıyorlar. Acil herkesi ilçe merkezimize bekliyoruz" ifadelerini kullandı.























<< Önceki Haber CHP ilçe örgütüne polis baskını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER