CNN Türk de örgüt üyesi mi?

Tahşiyeciler’e yönelik 2010’da yapılan operasyonda gözaltına alınan Mustafa Kaplan, CNN Türk’te yayımlanan Akif Beki’nin programında ilginç bir açıklama yaptı.

CNN Türk de örgüt üyesi mi?

Tahşiyeciler’e yönelik 2010’da yapılan operasyonda gözaltına alınan Mustafa Kaplan, CNN Türk’te yayımlanan Akif Beki’nin programında ilginç bir açıklama yaptı. Kaplan, operasyonla ilgili haberlerin CNN Türk ekranlarında haber yapıldığını belirtti. Kaplan, “CNN Türk bu haberi aynen polis bülteni gibi verdi. 22 Ocak’ta biz yakalandık. 23 Ocak’ta CNN Türk’ün yaptığı haber aynı savcı tarafından bu sefer bizim terörist olduğumuza dair ek delil olarak iddianameye sokuldu” dedi.

UCUBE SORUŞTURMA YÜRÜTÜLÜYOR

Kaplan’ın açıklamalarını değerlendiren Hidayet Karaca’nın avukatı Doğan Akkurt, yazdıkları kurgunun deliller toplandığında tamamen bozulduğunu kaydetti.

Akkurt, şöyle devam etti: “Savcının iddiasına göre Gülen talimat verdi. O zaman bu haberleri ilk ekrana taşıyan CNN Türk, dönemin Habertürk yöneticisi Yiğit Bulut, köşesinde yazan Hürriyet’ten Ertuğrul Özkök, Tahşiyeciler’e soruşturma açan savcı ve bu tahşiyeciler denilen kişileri tutuklayan Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi de Fethullah Gülen’in talimatlarını yerine getirmiş oluyor ve örgüt üyesi oluyor. 14 Aralık soruşturmasını yürüten savcının suçsuz ve masum insanları tutuklattığı ortada. Savcı temeli olmayan bir soruşturmayı böyle bir kurguyla oluşturduğu için birinci derecede operasyondan sorumlu kişilerin ne ifadesini alıyor ne de dinleme zahmetine giriyor. Ortaya ucube bir soruşturma çıkıyor. Bunu kimseye anlatamazsınız.”

SAVCI DELİL TOPLAYAMADI

Savcının 14 Aralık operasyonundaki hayali kurgusu ortaya çıkmasın diye lehte ve aleyhte delilleri toplamaya cesaret edemediğini ve suç işlediğini belirten Akkurt, “Aralık 2008 yılında MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Tahşiyeciler’in soruşturulması için yazı yazıyor. Bu yazıyı dönemin Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal üst yazı ile İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’a gönderiyor. Tahşiyeciler’le ilgili soruşturma ve inceleme Fetullah Gülen ve Samanyolu televizyondaki dizi ile başlamıyor ki. Gülen’in konuşması 2009 yılına ait” dedi.
<< Önceki Haber CNN Türk de örgüt üyesi mi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER