Çağlayan Adliyesi'nde hukuk yine unutuldu

Özgür basını hedef alan 14 Aralık operasyonunda tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen 12 kişinin ifadesi tamamlandı. Kararın, bugün saat 14.00'da açıklanacağı öğrenildi. Sorgu ve gözaltı sürelerinin dolmasına rağmen 12 kişinin adliye tutulması, hukukun askıya alındığını gözler önüne serdi.

Çağlayan Adliyesi'nde hukuk yine unutuldu

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın da aralarında bulunduğu 12 kişinin ifadesini alan Hakim Bekir Altun'un, kararı bugün saat 14.00'da açıklayacağını söylediği öğrenildi. Hakimin, gözaltındakilerin avukatlarına, "Uzun süre sorgulama yaptım, sağlıklı değerlendirme yapamam." dediği belirtildi.

AVUKAT FİKRET DURAN: TEVEKKÜLLE İFADE VERDİLER, KARARI 'HAYIR' OLARAK DEĞERLENDİRİYORLAR

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran, çıkan kararın ardından açıklamalarda bulundu. "Hakim, değerlendirip, yarın nihai kararı verecek. Şüpheli arkadaşların kaldıkları yerler soğuk olduğundan, mescitte kalma teklifinde bulunuldu, hakim de uygun buldu. Mescidi uygun hale getiriyorlar." ifadelerini kullanarak şöyle avukat Duran, şöyle devam etti;

- İçerideki insanlar ifadelerini tevekkülle verdiler. Karar ne olursa olsun, hayır olacağını düşünüyorlar. İnşallah hepsi için tahliye kararı olur.

- Hakim, değerlendirip, yarın nihai kararı verecek. Şüpheli arkadaşların kaldıkları yerler soğuk olduğundan, mescitte kalma teklifinde bulunuldu, hakim de uygun buldu. Mescidi uygun hale getiriyorlar. İçerideki insanlar ifadelerini tevekkülle verdiler. Karar ne olursa olsun, hayır olacağını düşünüyorlar. İnşallah hepsi için tahliye kararı olur.

- Bugün 16 kişinin sorgusu yapıldı, 4 kişi adli kontrol talebiyle, diğerleri tutuklanma talebiyle sevk edildi. Ara verilmeden devam eden süreç oldu. Şuan meslektaşları ve güvenlik güçleriyle mescidi uygun hale getirmekle meşguller.

- Müvekkilim Hidayet Karaca savunmasını yapmadı. Çünkü kendisine somut bir iddia yöneltilmedi. Buna rağmen tutuklanmaya sevk edildi. Bunu siyasi olarak değerlendirdi. Son zamanlardaki siyasi düzenlemeler; politikacıların en az 3 yerde operasyonları dillerine dolandırmaları bunda etkili oldu. Bunların da karara yansıyacağını düşünüyor. Hidayet bey, kararın ne olursa olsun hayırlı olacağını tevekkülle düşünüyor.

- Biz dosyayı göremedik. Hatta kendileri hakkında neyle suçlandıklarını bilmiyorlar.

 - Moral durumları çok iyi, yarın itibariyle 6 gün olacak. Buna rağmen, moraller iyi, inancı tam. Çünkü yanlış bir iş yapmadığından eminler. Müvekkilim Karaca isnat edilen suçlar okununca gülüp geçiyor. 2. gün şöyle bir değerlendirmesi oldu: 'Arkadaşlar, bunlar bizi tutuklayacaklar' dedi. Biz de zaten o kanaat neticesinde o tavrı (Daha önce ifade ettiği 'tutuklanma bekliyoruz' sözleri) gösterdik.

- (Kararın gece, insan seli dağıldıktan sonra açıklanma iddiası) Dünkü uygulamadan böyle bir şey yaparlarsa şaşırmayız. Ama maksat buradaki kalabalığı dağıtmaksa, 'devlet halka tuzak kurar mı?' diye sorarız. Hakimden ben böyle bir tavır görmedim, ama olursa sürpriz olur mu, tabi ki olmaz!

- Hakimler vicdani kanaatleri yerine, asıl önemli olan dosyadaki delillerle karar verirler.
<< Önceki Haber Çağlayan Adliyesi'nde hukuk yine unutuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER