Cami cemaati çileden çıktı: Altı Haram, üstü helal

Bolunun Mengen ilçesine bağlı Gökçesu Merkez Camiinin altında bulunan ATM görenleri hayrete düşürüyor.

Cami cemaati çileden çıktı: Altı Haram, üstü helal

Ziraat Bankası’na ait ATM’nin 8,5 yıldır caminin altında bulunmasından rahatsız olan cami cemaatinin çalmadığı kapı kalmadı. ATM’nin kaldırılması için Başbakanlık dâhil bir çok kuruma başvurduklarını ama bir sonuç alamadıklarını belirten cemaat, faizci sistemin baş aktörlerinden olan bankalarla camilerinin içiçe olmasını istemiyor.

Belediye Başkanından Tuhaf Savunma

Valilik’ten gelen cevap üzerine yetkili makam olarak Belediye Başkanı ile görüştüklerini belirten cemaat, Belediye Başkanı ile yaşadıkları ilginç diyaloğu anlattı: “Belediye Başkanı bize beldenin en güvenli yerinin camii olduğunu söyledi. Zaten sözleşmenin yakında biteceğini söyleyerek bizi geçiştirmeye çalıştı. Caminin altında faiz kurumu olmaz dedik. Belediye Başkanı bize faize bulaşmayan mı var dedi. Bunun üzerine sözlü olarak atışmalar oldu, sinirlenip çıktık.” 



Bolu’nun Mengen ilçesine bağlı Gökçesu Merkez Camii’nin altında bulunan ATM görenleri hayrete düşürüyor. Ziraat Bankasına ait ATM’nin 8,5 yıldır caminin altında bulunmasından rahatsız olan cami cemaatinin çalmadığı kapı kalmadı. ATM’nin kaldırılması için Başbakanlık dahil bir çok kuruma başvurduklarını ama bir sonuç alamadıklarını belirten cemaat, faizci sistemin baş aktörlerinden olan bankalarla camilerinin içiçe olmasını istemiyor.

Bolu Mengen’de Gökçesu Merkez Camii’nin altına yerleştirilen ATM Şubesi cematin tepkisine rağmen bir türlü kaldırılmıyor. 8,5 senedir camiinin altında bulunan ATm cemaatin bütün girişimlerine rağmen kaldırılmıyor. Camilerinin altında ATM şubesi olmasından rahatsız olan cami cemaati Müftülüğe, Belediyeye, Valiliğe ve Bolu Milletvekillerine başvurduklarını ama bir sonuç alamadıklarını söylüyorlar. En son Başbakanlık İletişim Merkezine dilekçe yazdıklarını söyleyen cemaat, BİMER’den dilekçelerine cevap bile verilmediğinin altını çiziyor.

Müftülük de Rahatsız

Caminin altındaki ATM’nin kaldırılması için Müftülük ile de konuştuklarını söyleyen cami cemaati, Müftülüğü “Burası Allah’ın evidir. Allah’ın kesinen yasakladığı faiz ile çalışan bankanın caminin altında ne işi var” diye sorduk. Müftülükte olaydan kendilerinin de hoşnut olmadığını, Ziraat Bankası’nın yaptığı sözleşmeden vazgeçmek istemediğini söyledi.” diyor.

 Belediye; faize bulaşmayan var mı? 

Valilikten gelen cevap üzerine yetkili makam olarak Belediye Başkanı ile görüştüklerini söyleyen cemaat, “Belediye başkanı bize beldenin en güvenli yerinin camii olduğunu söyledi. Zaten sözleşmenin yakında biteceğini söyleyerek bizi geçiştirmeye çalıştı. Caminin altında faiz kurumu olmaz dedik. Belediye Başkanı bize faize bulaşmayan mı var dedi. Sözlü olarak atışmalar oldu, sinirlenip çıktık.” şeklinde konuştular.  

Sümeyye Erdoğan’dan Talep Ettik

Bir çok kuruma başvurmalarına rağmen yetkililerin ilgisizliği ile karşılaştıklarının altını çizen camii cemaati şunları söyledi: “ Olayı dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletmek istedik. Seçim döneminde Başbakan’ın oy kullandığı Üsküdar’daki Saffet Çebi ilköğretim okulunda bekledik. Başbakan ailesi ile okuldan çıkarken başbakanı yakalayamadık. Ama kızı Sümeyye Erdoğan’a ulaştık. Caminin resimlerini ve durumu anlattığımız mektubu kendisine verdik. İlgileneceğini söylemişti ama henüz değişen bir şey yok.”

<< Önceki Haber Cami cemaati çileden çıktı: Altı Haram, üstü helal Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER