Çamlıca'ya yapılan caminin yanı başındaki büyük tehlike!

Türkiye'nin geleceğini tehdit eden en büyük problemlerden biri olan bonzai kullanımı ailelerin ve çocukların korkulu rüyası durumuna geldi. Mahalleli örnek bir pankart asarak tepki gösterdi.

Çamlıca'ya yapılan caminin yanı başındaki büyük tehlike!

Parkta, bahçede ve okul çıkışlarında, peynir ekmek gibi tüketilen bonzai ölüm saçıyor. Kullanım yaşı ilkokul seviyelerine kadar düşen maddeyle birlikte her gün Türkiye'nin çeşitli yerlerinden ölüm haberleri geliyor. Türkiye'nin geleceği gençleri koruma peşinde olan mahalleli "Bonzai İçme İçirtme" pankartıyla tepkilerini ortaya koydu ve konuyla ilgili duyarlılık oluşmasını sağladı. 

"MAHALLEDE 10 ÇOCUKTAN 9'U KULLANIYOR, ORANI YÜZDE 90'LAR CİVARINDA"

Gençleri zehirleyen, zihinleri körelten Bonzai, Üsküdar'ın Ferah Mahallesi sakinlerine 'yeter artık' dedirtti. Çamlıca Tepesi'ne yapılan caminin de yer aldığı mahallede, bonzai kullanımının yüksek seviyede olduğunu belirten mahalle sakinleri, neredeyse 10 tane kuytu köşe yerden 9'unda bonzai kullanımının olduğunu söyledi. Özellikle akşam saat 8'den sonra cami inşaatının yanındaki ormanlık alanda ve mahalle içindeki kuytu yerlerde içildiğini söyleyen mahallelilerin, "Mahallede 10 çocuktan 9'u kullanıyor, oranı yüzde 90'lar civarında" sözleri olayın vahametini gözler önüne seriyor.

"ŞİKAYET VAR AMA ÖNLEM ALINAMIYOR"

Bonzai kullanımının olduğu yerlerin herkesçe bilindiğini söyleyen vatandaşlar, polise şikayet yapıldığını ama herhangi bir önlem alınamadığını belirtti. Ayrıca polisin, şikayetler üzerine olay yerlerine gelirken sirenleri açtıklarını ifade edip, böylelikle gençlerin kaçtığını ve bunun hiçbir işe yaramadığını belirttiler. 




"BONZAİ UYUŞTURUCUDAN BİLE TEHLİKELİ"

Mahallede oturan bir vatandaşın, "15 yaşındaki bir genç uyuşturucu bağımlısı. Uyuşturucudan bile tehlikeli olan şimdiki Bonzai maddesi, tamamen kimyasal olduğu için beyin damarlarını öldürüyor. Bir gencin 3 yıl boyunca Bonzai kullanmaya devam etmesi, çıldırarak ve intihar ederek ölümlere sebebiyet verebiliyor." sözleri ise ailelerin ne kadar dikkat etmesi gerektiğini gözler önüne seriyor.

"BONZAİ İÇME İÇİRTME" PANKARTI ASILDI, DUYARLILIK ARTTI

Ayrıca mahalleye asılan örnek bir pankart ise ilgi çekti. Mahallenin muhtarı Şefik Gülten, duyarlı olan mahalle gençlerinin Muhtarlık binası üzerine astığı "Bonzai İçme İçirtme" pankartıyla birlikte konuya dair önemli bir görev üstlenildiğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Konuya dair bilgisi olmayan insanların ve tehlikenin farkında olmayan insanların sayısı oldukça çok. Daha önce Bonzai kullanıp sonradan düzelen ve duyarlılık gösterip halkı bilinçlendirmek isteyen gençler pankartı astı. Pankartı asalı 10 gün olduysa, neredeyse 100 kişi gelip soruyor 'Bonzai ne?' diye. İzah edince de çok sevinip, öğrendik Allah razı olsun diyorlar."




"ÇÖZÜM, HER MAHALLEDE BİRER SPOR SALONU"

Muhtar Gülten, bonzai ile ilgili uyarıda bulunarak, bir de çözüm önerisi sundu. "Gençlerin vakit geçirebileceği bir alan olmayınca, kendini parklara salacak, sigarayla başlayacak uyuşturucuyla devam edecek ve sonra da çocukları kaybedeceğiz." diyen Gülten, çözüm olarak da her mahallede birer spor salonu oluşturulması gerekliliğinin altını çizdi ve kendilerinin bu konuyla ilgili proje hazırladıklarını belirtti.




Vatandaş, gençleri tehdit eden ve her köşe başında 1-2 liraya satın alınabilen bonzai zehrine karşı, yetkililerden önlem almasını bekliyor..

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Çamlıca'ya yapılan caminin yanı başındaki büyük tehlike! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER