Casusluğu araştıran polislerin avukatından olay açıklama

İzmir'de bir gazetenin kupürüyle başlatılan operasyonda 11 polisin görevlerini yaptıkları için tutuklanması, hukuksuzluğu gözler önüne serdi.

Casusluğu araştıran polislerin avukatından olay açıklama

İzmir'de bir gazetenin kupürüyle başlatılan operasyonda 11 polisin görevlerini yaptıkları için tutuklanması, hukuksuzluğu gözler önüne serdi. Av. Ali Aksoy, "Hakim Dilek Çeliktaş'ın önüne bir kağıt geldi. Kağıda bakarak tutuklayacaklarını yazdırdı. Hakimin önü klasör dolu, zaten okuyamadı, evrakları incelemeden tutukladı." dedi. 

Tutuklanan polislerin avukatları evrakların bile incelenmediğini, bunun trajikomik bir olay olduğunu savunarak her şeyin daha önceden planlandığını belirtti.

Havuz medyasında yer alan bir gazetenin kupürüyle başlatılan operasyonda gözaltına alınan 32 polisten 11'i tutuklandı, 21 polis ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Batman eski İl Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan ve eski İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Karakayalı, eski Organize Suçlarla Mücadele Müdür Yardımcısı Taner Aydın'ın da aralarında bulunduğu 11 polisin avukatı, pazartesi günü tutuklama kararına itiraz etmeye hazırlanıyor. Avukatlar, dosyalar incelenmeden kararın bu kadar hızlı verilmesinin akıllarda soru işareti bıraktığını ifade etti.

'BU VERİLERLE TUTUKLAMA YAPMAK, ARAMA YAPMAK ANCAK TETİKÇİLİK OLUR'

Öncelikle arama kararının 5 kişiye verildiğini belirten Av. Ali Aksoy, "Gözaltına alınan toplam 32 kişi var fakat arama kararı 5 kişiye çıkarılıyor. Suç olduğunu düşündüğün bir durum varsa hepsine çıkarılması lazım. Suçladığın adamların niye hepsine değil de 5 kişiye veriliyor? Bu tamamen hukuksuzluk. Zaten bu verilerle tutuklama yapmak, arama yapmak ancak tetikçilik olur. Bunlar seçmece olduğu için, kaliteli, başarılı insanlar olduğu için seçildiler. Bunlar merminin üzerine kafasını uzatan adamlar." diye konuştu.

Her şeyin daha önceden sanki planlı bir şekilde işlediğini savunan Aksoy, mahkeme sırasında yaşananları şöyle anlattı: "Hakim Dilek Çeliktaş'ın önüne bir kağıt geldi. Kağıda bakarak tutuklayacaklarını yazdırdı. Hakimin önü klasör dolu, zaten okuyamadı, evrakları incelemeden tutukladı. Eski İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Karakayalı'ya 38 sayfa ifade yazdık, tüm detaylarını ama hakim okumak için 30 saniye ayırmadı." dedi.

'SAVCI VERMEDİĞİ İFADEYİ SORDU'

Savcılıkta vereceğini söyleyerek ifadesini emniyette vermeyen Taner Aydın'ın savcılıktaki sorgu sırasında komik bir olayın yaşandığını anlatan Av. Aksoy, "Savcının, önündeki evrakları okumadığı o kadar belli ki. Taner Aydın'a, 'Emniyetteki ifaden geçerli mi?' sorusunu yöneltiyor. Evrakı okumuş olsa Taner Aydın'ın, emniyette vermediği ifadeyi savcılıkta vereceği yazıyor." diye konuştu.

SAVCIDAN BAZI GAZETECİLERE SERVİS İDDİASI

Av. Aksoy, İzmir İstihbarat Şube Müdürü Kudret Dikmen'in, mahkeme günü soruşturmayı yürüten savcının yanına uğradığını söyleyerek, gözaltı listesinden isminin çıkarılmasına da tepki gösterdi. Savcının yanına birkaç gazetecinin özel olarak çağrıldığı ve bazı dosyaların verildiği de iddialar arasında.

CİHAN
<< Önceki Haber Casusluğu araştıran polislerin avukatından olay açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER