Cengiz, 'Gözaltılar ilk adım' dedi

Medyaya yönelik operasyon gündemi sarsmaya devam ederken, operasyonun bununla sınırlı kalmayacağı konuşuluyor.

Cengiz, 'Gözaltılar ilk adım' dedi

Konuyla ilgili Aktifhaber.com’a konuşan Orhan Kemal Cengiz de, hükümetin bu adımının son olmayacağını, yakında el koymaların da yaşanabileceğinin sinyallerini verdi.  Basın özgürlüğüne büyük darbe vuran operasyonla ilgili aktifhaber.com’a konuşan Bugün Gazetesi Yazarı Orhan Kemal Cengiz, aynı hukuksuzluğun yarın Cumhuriyet ve Hürriyet gazetelerinin de başına gelebileceğini söyledi.

Cengiz'in açıklamaları şöyle:

YARIN CUMHURİYET’E VE HÜRRİYET’E DE AYNISI YAPILABİLİR

Medyaya darbe operasyonunda paralel bahane ediliyor. Şimdi Zaman’a yapılıyor, yarın belki Cumhuriyet’e yönelik yapılacak, Hürriyet’e yönelik başka bir şey yapılacak. Bu işin sonu yok. Ta ki bütün medya hükümet medyası gibi konuşuncaya kadar devam edecek. Çünkü zihniyet o. Çünkü Türkiye birkaç yıldır çok tehlikeli bir yolda ilerliyor. Gözümüzün önünde yavaş yavaş, demokrasiden, özgürlükten uzaklaşıyoruz.

GEREKÇELER UYDURUK

Bir gazetenin genel yayın yönetmenini alıyorsunuz. Çok ciddi bir şey, bu çok büyük bir hamle. Ve bunu böyle çok uyduruk gerekçelerle yapıyorsunuz. Ben bunları susturayım diyen bir akıl var bunun için de bahane arıyor, bütün fırsatlara bakıyor görüntüsü var şu anda. Ama Türkiye’de geçmişte Ergenekon’da, Balyoz’da birtakım hak ihlalleri oldu. Onların araştırılması Türkiye’nin menfaatinedir. Türkiye’de tarafsız, bağımsız yargıya ihtiyaç var. Şu anda yapılan çok ciddi bir şekilde basına gözdağıdır, basını susturma çabasıdır.

YASA MADDELERİ SAVAŞA HAZIRLANIR GİBİ DEĞİŞTİRİLDİ

Çok uzun süredir yasal düzlemde bir hazırlık yapılıyor. Bu özel Sulh Ceza Mahkemeleri getirildi, avukatların sonradan belge alması kısıtlandı. Adeta bir savaşa hazırlanır gibi yasa maddeleri sürekli özgürlükler aleyhine değiştirildi. O yüzden şu an Dumanlı ve Karaca’ya yapılan hukuksuzluklar çok da şaşırtıcı değil. Daha vahim şeyler de olacak böyle giderse.

AKP DAHA DA BATACAK

Tamamen otoriterleşen ve attığı her adım bir diğer kötü adımı çağıran iktidar var. Özgürlükleri kısıtlamaya başladığınız zaman bir süre sonra kar topu etkisi yapar, çığ gibi büyür yaptığınız işler. O battığınız bataklıktan kurtulmak için daha beterini yaparsınız. Maalesef AKP iktidarı da böyle yapacak gibi görünüyor. Attığı adımlar bunu gösteriyor.

<< Önceki Haber Cengiz, 'Gözaltılar ilk adım' dedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER