Çetin Doğan o sözleri bakın nasıl savundu

Çetin Doğan 'acıma yok tepeleme var' ifadesini yolsuzluk soruşturmasının şüphelilerinden iş adamı Mehmet Cengiz’in millete yönelik sin kaflı sözleriyle savundu.

Çetin Doğan o sözleri bakın nasıl savundu

Balyoz davası hükümlüsü eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan, darbe planlandığı iddia edilen seminerle ilgili ses kaydında 'İstanbul’a çökerim' ve kendisinin ifade ettiği, 'acıma yok tepeleme var' ifadelerini yolsuzluk soruşturmasının şüphelilerinden iş adamı Mehmet Cengiz’in millete yönelik sin kaflı sözleriyle savundu.

"BU TABİR İŞİN RACONU. BİRİLERİ GİBİ MİLLETİN ANASINA KÜFRETMİYORLAR"

Bu ifadelerin irticalen yapıldığını öne süren Doğan, “Arkadaşımızın kullandığı tabir, onun raconu, şifai ağzından kaçan rakam, sevimsiz de görünse. ‘İstanbul’a çökerim, İstanbul’u bilmem ne yaparım’ diye değil. Milletin anasını halledeceğiz diyen adamlar var. Bunun öyle bir sözü yok.” dedi.

"HANGİ POLİSLER HANGİ BELGEYİ ÇARPITMIŞ ORTAYA KOYDUK"

Balyoz davasından aldığı 20 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onanan emekli Orgeneral Çetin Doğan, Balyoz davasının kumpas olduğu iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında savcı Gökalp Kökçü’ye ifade verdi. Doğan, adliye çıkışında soruları cevapladı. Savcıya Balyoz soruşturmasından görev alan polis, savcı ve bazı sivillerin isimlerini verdiklerini ifade eden Doğan, “Eldeki somut verilerle, hangi polisler hangi belgeyi çarpıtmışlar, nereden almışlar, nasıl yapmışlar bunu ortaya koyduk. Daha doğrusu sahte Balyoz Darbe Planını kurgulayanların parmak izlerini ortaya koyduk.” dedi.

ÇETİN DOĞAN DA 'PARALEL' SAFSATASINA SARILDI

Çetin Doğan, “Bunların başka uzantıları var. Savcıları ve hakimleri var. Bilinen paralel yapı var. Türkiye bu paralel yapının üzerine gitmedikçe hiçbir sorun çözülemez.” şeklinde konuştu.

"DARBENİN 'D'Sİ YOK"

Darbe toplantısı olduğu iddia edilen seminerdeki ses kaydını kendilerinin aldığını hatırlatan Doğan, “Karargah toplantısında bütün faaliyetler açıklanıyor. Neler yapıyoruz ne ediyoruz, düşüncele, her kısım kendi brifingini veriyor falan. Benim verdiğim brifingin sonunda verdiğim direktif banta alınmış, doğrudur. Bizim tarafımızdan alınıyor ve genel sekreter dağıtmış. Bu bir darbe toplantısı deniyor. Ordu evlerine sakallı girilmesine müsaade edilmesi konusu bile var. Sakallıları kışladan çevirmeyelim diye yazı yazmışım. Eğitim veyahut kışta kıyamette diyorum ki halkı kardan soğuktan, araçları şey oluyor gerekirse tankınızı, topunuzu her şeyinizi kullanın. Can kurtarmak için milletin malını millete tahsis edelim anlamında bir sürü konuşma var. Darbenin d’si yok.” ifadelerini kullandı.

Savcının yerinde kalması ve elindeki diğer dosyaların alınarak yükünün hafifletilmesi durumunda ağırlığını bu dosyaya verebileceğini söyleyen Doğan, bu durumda soruşturmanın kısa zamanda sonuçlandırılabileceğini kaydetti.

"ACIMA YOK TEPELEME VAR" NE ANLAMA GELİYOR?

Söz konusu seminere ilişkin ses kaydında dönemin 5. Kolordu Komutanı Korgeneral Şükrü Sarıışık’ın, "İstanbul'un üzerine çökerim. Bu ülkeyi başka bir rejimin içerisine taşımaya kararlı olan bir halka karşı da acımasızca hareket etmek bizim görevimizdir." ifadelerindeki ‘İstanbula çökerim’ ve kendisine ait olduğu belirtilen 'acıma yok, tepeleme var' ifadelerinin ne anlama geldiği soruldu. Doğan, “Cımbızla bir şey alırsınız istediğiniz şeye. Arkadaşımızın irticalen yaptığı bir açıklamada kendisinin ileri bölgede bir görevi var, geri bölge emniyeti alınmadan bir şey yapamam. Kullandığı tabir, onun raconu, şifai ağzından kaçan rakam, sevimsiz de görünse. İstanbul’a çökerim, İstanbul’u bilmem ne yaparım diye değil. Milletin anasını halledeceğiz diyen adamlar var. Bunun öyle bir sözü yok. Şimdi onların peşinde gidin. Arkadaşımızın önünü arkasını bağlayın. Bütün ses konuşmalarında darbenin d’si Balyoz’un b’si yok. 162 kişi bu semineri izliyor, sadece sanık sıfatıyla 52 kişi vardı. Tutuklu olan seminerden dolayı değil, seminerde suç unsuru olmadığı mahkemece de kabul edilmiş durumda.” cevabını verdi.

CİHAN
<< Önceki Haber Çetin Doğan o sözleri bakın nasıl savundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER