Cezaevinde isyan çıktı

Cezaevinde isyan çıktı. Cezaevi çatısına çıkan mahkumlar, slogan attı, avluda yatakları ateşe verdi.

Cezaevinde isyan çıktı

İzmit'te kent içinde bulunan Kocaeli E Tipi Cezaevi'nde tutuklu ve hükümlüler koğuşlardaki eşyaları ateşe vererek isyan başlattı. Çevik kuvet ekipleri cezaevi çevresini sararken itfaiye ve sağlık ekipleri de olay yerine gitti.

İzmit'in Kuruçeşme mevkinde bulunan D-100 Karayolu kenarındaki E Tipi Cezaevi'nde tutuklu ve hükümlüler saat 21.00 sıralarında isyan girişimi başlattı. Koğuşlardaki eşyaları ateşe veren tutuklu ve hükümlülerden bazıları da çatılara çıkarak buradaki kiremitleri ve yatakları çevreye fırlatmaya başladı. İhbar üzerine cezaevine Çevik Kuvvet, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. itfaiye ekibinin henüz müdahale edemediği yangın nedeniyle cezaevinden dumanlar çevreye yayıldı. Yetkililer ile hükümlü ve tutuklular arasında henüz bir görüşme sağlanamadığı belirtildi.

TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLER KÖTÜ KOŞULLAR NEDENİYLE YATAKLARI ATEŞE VERMİŞ 

Kocaeli E Tipi Cezaevi'nde tutuklu ve hükümlülerin koğuşlardaki eşyaları ateşe vermesiyle başlayan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülmüştü. 

Yaklaşık bir buçuk saat sonra yeniden başlayan alevlere itfaiye ekipleri su sıkarak müdahale etti. Dumanlar nedeniyle cezaevinde tutuklu ve hükümlüler idare bölümlerin bulunduğu D-100 karayoluna bakan bölgedeki çatılara çıkıp dumandan etkilenmemeye çalıştı. 

KOĞUŞLARDA KOŞULLAR ÇOK KÖTÜ İDDİASI

Cezaevindeki eşyaları ve yatakları ateşe veren tutuklu ve hükümlülerin kötü koşullar nedeniyle isyan başlattığı iddia edildi. Cezaevinde kapasitenin üstünde tutuklu ve hükümlü kalması, koşulların kötü olması, yapılan şikayetlerin karşılıksız bırakılması nedeniyle isyan başlattıkları öne sürüldü.

DHA
<< Önceki Haber Cezaevinde isyan çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER