'Ciddi bilgiye sahibiz!' dedi ve ekledi

Suriye ve Irak’ta gün geçtikçe güç kazanan ve gerçekleştirdiği katliamlarla gündeme oturan IŞİD’in Türkiye’de de örgütlendiği iddiaları artıyor.

'Ciddi bilgiye sahibiz!' dedi ve ekledi

Suriye Müslüman Kardeşler (İhvan) lideri Muhammed Riyad Şukfa, radikal selefi örgüt IŞİD’in Türkiye’de örgütlendiğine dair ciddi bilgiye sahip olduklarını söyledi. Şukfa, "IŞİD Türkiye’de güçlenirse her türlü eylemi yapar. Patlamalar gerçekleştirebilir. Askeri ve sivil hedeflere saldırabilir." diye konuştu.

'IŞİD BÜTÜN BÖLGE İÇİN TEHDİT'
Suriye ve Irak’ta gün geçtikçe güç kazanan ve gerçekleştirdiği katliamlarla gündeme oturan IŞİD’in Türkiye’de de örgütlendiği iddiaları artıyor. Alman devlet televizyonu ARD'nin Suriye ve Irak’ta dehşet saçan IŞİD’in İstanbul Fatih semtinde irtibat bürosu olduğunu öne sürmesinin ardından benzer bir iddia Suriye Müslüman Kardeşler lideri Muhammed Riyad Şukfa’dan geldi. IŞİD’in, Türkiye’de gittikçe yayıldığı ile ilgili ellerinde ciddi bilgiler olduğunu söyleyen İhvan lideri, İran ve Esed tarafından kurulmuş bir örgüt olduğuna işarettiği IŞİD'in bütün bölge için tehdit oluşturduğunu ifade etti.

"TÜRK REHİNLER KURTARILABİLİR"
Türkiye’nin Musul konsolosluğundan rehin alınan Türklere karşılık Suriye’deki Türk toprağı Süleyman Şah Türbesinin IŞİD’e verilmesi pazarlık iddiaları hakkında da konuşan Şukfa, "Bu uzak bir ihtimal. Ancak, Türkiye toprakları üzerindeki IŞİD militanlarından bir kısmını tutuklayıp, esirlerini kurtarabilirdi. Çünkü IŞİD şu an Türkiye topraklarında bulunuyor. Türkiye’de gittikçe yayılıyorlar. Burada bulunanlar yakalansaydı, Musul’da esir alınan Türklerin kurtarılması konusunda ciddi bir ilerleme sağlanabilirdi." dedi.

'ASKERİ VE SİVİL HEDEFLERE SALDIRABİLİRLER'
"IŞİD’in Türkiye’ye girdiği konusunda elimizde ciddi bilgiler." var diyen Şukfa, "Onların hedefi tüm bölgeyi istikrarsızlaştırmak. Türkiye, Suriye’de muhaliflerin, Mısır’da ise devrimin yanında olduğu için hedeftir. IŞİD’in amacı karışıklık çıkarmak. Eğer Türkiye’de güçlenirlerse her türlü eylemi yapalar. Askeri ve sivil hedeflere saldırabilirler." uyarısında bulundu. 

IŞİD İLE MÜCADELE ILIMLI GRUPLARIN DESTEKLENMESİYLE OLUR
Suriye’de ılımlı tabir edilen grupların desteklenmesi konusunda ihmaller olduğunu söyleyen İhvan lideri Şukfa, "IŞİD radikal bir fikirle ortaya çıktı. IŞİD ile fikri ve askeri alanda mücadele için ılımlı grupların desteklenmesi gerekir." diye konuştu.

Riyad Şukfa, Suriye’de Esed rejiminin devam etmesi ile ilgili olarak bunu kabul etmeyeceklerini söyledi. Şukfa son olarak, "Biz Suriye halkının hiçbir şekilde Esed’in devam etmesine rıza göstermeyeceğine inanıyoruz. Bedeli ne olursa olsun halk bu tutumunda kararlıdır." ifadelerini kullandı.

MUHAMMED RİYA ŞUKFA KİMDİR? 
Şura Meclisi tarafından Suriye Müslüman Kardeşleri Genel Sekreterliği görevine seçilen Muhammed Riyad Şukfa, 1944 yılında Hama’da doğdu. İnşaat mühendisliği eğitimi alan Şukfa, 1980’li yıllarda Suriye rejimine karşı verilen askeri mücadelede önemli roller üstlendi. Müslüman Kardeşler üyesi olmanın idamla yargılanmayı gerektirdiği Suriye Ceza Kanunu’nun 49. Maddesi sebebiyle 26 yıl Irak’ta sürgün hayatı yaşadı. 2003 yılındaki Amerikan işgali sırasında aracının içinde suikasta uğrayan Şukfa, hayatta kalmış ve bu olaydan sonra Irak’tan Yemen’e ve bir süre sonra da Suudi Arabistan’a geçmişti.

Cihan
<< Önceki Haber 'Ciddi bilgiye sahibiz!' dedi ve ekledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER