'Çok çok Fuat Avni benim diyebilirim'

Son gerçekleşen operasyonu sanal alemde duyuran internet fenomeni Fuat Avni'nin kim olduğu noktasında yaşanan tartışmalara Mahmut Tanal'dan ilginç cevap...

'Çok çok Fuat Avni benim diyebilirim'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, medyaya yönelik yürütülen operasyonun 'kin gütme davasına' dönüştüğünü söyledi.

Aynı zamanda TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi olan Milletvekili Tanal, Hatay E Tipi Kapalı Cezaevinde inceleme yapmak üzere komisyon üyeleri ile beraber Hatay'a geldi. Cezaevi önünde inceleme öncesinde gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplayan Tanal, Cumhuriyet savcılarının emniyet bünyesinde ifade almasının kanun dışı olduğunu vurguladı.

İstanbul'da yürütüten operasyon kapsamında yapılan gözaltıların sürelerinin 13.30'da bittiğine işaret eden Tanal şöyle konuştu: "Gözaltı süresi bugün saat 13.30'da bitti. Bugünden sonraki oradaki ifadeler eğer bitmezse gayet rahat hukuksuz olur. Gözaltının devamı açısından hukuk dışı bir tutuklama olur. Ceza Muhakeme Kanununda Cumhuriyet savcılarının gidip Emniyetin bünyesinde silahların gölgesinde ifade alması kanun dışıdır. Bu şunu gösteriyor: Oradaki emniyet mensupları tarafından ifade alınmadı, demek ki siyasi iktidar emniyet mensuplarına güvenmiyor. Onun için güvendiği Cumhuriyet savcısını bizzat oraya gönderip onunla ifade aldırttılar. Üçüncü bir husus: 'Kaç İsmail kaçlar' yaşanmaması için bir daha gündeme gelmemesi açısından Cumhuriyet savcısı emniyete gönderildi. Emniyetteki avukatların odası 10 metrekare, 25 tane avukat var. Avukatların orada rahatlıkla çalışabileceği bir ortam yoktu. Son olay şu anda İstanbul'da adliyenin içerisinde sulh ceza hakiminin bulunduğu koridorda polis tarafından etten örülmüş durumda. Avukatlar koridora sokulmuyor. Adalete erişim ilkeleri zedelenmiş durumda. Onun için bu dava, aslında şu anda İstanbul'da yürüyen basına yönelik dava, bir siyasi davadır. Bir hesaplaşma davasıdır. Bir kin gütme davasıdır. Demokratik hukuk devletlerinde kin güdülmez, devlet kinle idare edilmez. Devlet hukukla idare edilir. Devletler hukukla yaşar."

'FUAT AVNİ BENİM'

Son gerçekleşen operasyonu sanal alemde duyuran internet fenomeni Fuat Avni'nin kim olduğu noktasında yaşanan tartışmaların hatırlatıldığı Milletvekili Tanal, "Fuat Avni kim? İktidar bunu bilmiyorsa ben nereden bilebilirim ki. Ancak çok çok Fuat Avni benim diyebilirim." dedi.

(CİHAN)
<< Önceki Haber 'Çok çok Fuat Avni benim diyebilirim' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER