'Çöp taksi' hizmette!

Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen uygulama herkesi şaşkına çevirdi...

'Çöp taksi' hizmette!

Balıkesir Belediyesi tarafından hizmete sokulan "çöp taksi"ler, 07.00-24.00 saatleri arası telefonla aranması durumunda mahallelerde biriken çöpleri alıyor.

Balıkesir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu, ilde, vatandaş refahını ve memnuniyetini esas alan Türkiye'ye örnek olacak farklı bir çalışmayı hayata geçirdiklerini söyledi.



Ülkede ilk kez Balıkesir'de "çöp taksi" hizmetini sunduklarını belirten Öztozlu, "Bunun için iki mini kamyon aldık ve çöp taksi yazılarıyla giydirdik. Damperli iki mini kamyondan biri elektrikli, çevre dostu" dedi.

"Çöp taksi"lerin uygulama kapsamında telefonla hizmet verdiğini dile getiren Öztozlu, şunları kaydetti:

"Bir vatandaş, 07.00-24.00 saatleri arasında, evinin, sitesinin veya iş yerinin önünde biriken çöplere ilişkin '444 40 10' çağrı merkezini arayarak bildirimde bulunduğunda, çöp taksilerimiz, hemen bölgeye gidip bu atıkları alıyor. 8 konteynerle dolan çöp taksiler, atıklarını bir noktada ulaştıkları çöp kamyonlarına aktarıyor ve görevine devam ediyor."

İhtiyaç halinde araç sayısını artırabileceklerini belirten Öztozlu, vatandaşlardan çok olumlu tepkiler aldıklarını anlattı. Kentin temizliği için çok önemli bir görev yürüten çöp taksilerin, dar sokaklara, parklara rahatlıkla girebildiğini dile getiren Öztozlu, "Çarşıya, merkezdeki birçok noktaya büyük çöp kamyonları giremiyor, girerse de trafikte aksamalar oluyor. Çöp taksi sayesinde trafiğe kapalı, dar ve ara sokaklara rahatça girebiliyoruz" dedi.

"ALO ÇÖP TAKSİ"

Çöp taksi sayesinde, ihbar gelmesi halinde, çöp yığınlarının önüne geçtiklerini vurgulayan Öztozlu, "Uygulamaya başlayalı bir hafta olsa da çağrı merkezimize adeta bildirim yağıyor. Görevli personel, verilen adrese ücretsiz olarak gidip çöpleri alıyor. Yani bir anlamda 'alo çöp taksi' de diyebiliriz. " diye konuştu.

AA
<< Önceki Haber 'Çöp taksi' hizmette! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER