Köşk'e çıkacak ismin en önemli özelliğini anlattı

Akademisyen Ersin Kalaycıoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce teşekkül edebilecek gelişmeleri ve Cumhurbaşkanı olacak kişi de sahip olması gereken özellikleri değerlendirdi.

Köşk'e çıkacak ismin en önemli özelliğini anlattı

Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, Cumhurbaşkanı seçimlerinden önce yaşanabilecek senaryoları Samanyolu Haber'de katıldığı programda değerlendirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çatışmacı kimliğini hatırlatan Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, '' Cumhurbaşkanı olacak kişinin toparlayıcı olması gerekir'' dedi.

''CUMHURBAŞKANININ TOPARLAYICI OLMASI LAZIM''

Cumhurbaşkanı olacak kişinini güven vermesi gerektiğinin altını çizen Kalaycıoğlu, Başbakan Erdoğan'ın çatışmacı kimliğini hatırlatarak  ''Cumhurbaşkanı olacak kişinin toparlayıcı olması gerekir'' dedi. Kalaycıoğlu’’Cumhurbaşkanı olacak kişinin güven vermesi, herkesi kucaklaması lazım dolayısıyla Başbakan diğer muhalefet partileri arasındaki ilişkisine baktığımız zaman sıfırlanmış yok gibi. Bu şartlarda Başbakan'ın, halk oylarıyla seçilmesine rağmen kendisinin algısının değişmemesi durumunda mecliste protestolar olabilir. Yemin töreni sırasında problemler olabilir. Bunu daha düşük seviyede daha önce Abdullah Gül dönemimde yaşadık. ‘’ifadelerini kullandı.

''KÖŞK SEÇİMLERİNDE BDP VE KÜRTLERİN ROLÜ ÖNEMLİ''

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kürtlerin oynayacağı rolü, referandum örneğinden hareketle değerlendiren Kalaycıoğlu, BDP' nin AKP' nin lehine çekilebileceğini belirterek ‘’Bu şartlar altında AKP'nin göstereceği adayın şansı, 2 turda daha yüksekmiş gibi gözüküyor. Burada Kürtlerin rolü çok önemli’’dedi.

''AKP'NİN OYU DÜŞEBİLİR''

Yerel seçimlerle cumhurbaşkanlığı seçimleri arasında çok fazla bir zaman olmadığı için dramatik oy değişimleri beklemediğini ifade eden Kalaycıoğlu,’’Ancak değişiklikler olabilir. AKP’nin yüzde 43 olan oyu; şu an yaşanan iktisadi durum, gündemde hala ağırlığını koruyan yolsuzlukluk tartışmaları ve kendisiyle ilgili şaibeler olan bir Başbakan'ın aday olması durumunda  yüzde 40'ın altına inebilir’’ şeklinde değerlendirmede bulundu.





<< Önceki Haber Köşk'e çıkacak ismin en önemli özelliğini anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER