Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılmadılar

Diyarbakır'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in kuruluşunun 91. yıl dönümü törenle kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılmadılar

Yenişehir ilçesindeki valilik binası önünde düzenlenen törende Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ve 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz üstü açık otomobile binip vatandaşların bayramını kutladı. Kutlamalara Diyarbakır Büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkanları ise katılmadı.

Törene ayrıca Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Arık, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Selahaddin Eyyübi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan’ın yanı sıra vali yardımcıları, merkez ilçe kaymakamları ile askeri ve mülki erkân katıldı.

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği mesaj okunduktan sonra Diyarbakır Valisi Aksoy bir konuşma yaptı. Vali Aksoy, "Son günlerde yaşadığımız olaylar göstermiştir ki gösterilen iyi niyete atılan adımlara karşı önyargıyla yaklaşan ve karanlıktan beslenen kesimler de mevcuttur. Arzu ettikleri yanlış emelleri şehrimize ve bölgemize yaymaya çalışanlara karşı uyanık olmak huzur, barış ve kardeşlik iklimine zarar vermek isteyenlerin oyunlarına gelmemek için azami gayret göstermek zorundayız." diye konuştu.

 Konuşmaların ardından tören geçidi yapıldı.
<< Önceki Haber Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılmadılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER