Kamalak'tan çarpıcı açıklama

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, iktidarın, çıkardığı yasalarla yolsuzlukların üzerini örtmeyi ve olağanüstü bir dönem için hazırlık yapmayı amaçladığını söyledi.

Kamalak'tan çarpıcı açıklama

SP lideri, partisinin Türkiye genelindeki tüm il ve ilçe başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen ‘Seçime Hazırlık Kampı’ programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İktidara yüklenen Kamalak, son dönemde çıkarılan yasaların hukuk ve insan haklarıyla bağdaşmadığının altını çizdi. 

Kendisi de bir hukukçu olan Kamalak, torba yasa sistemini eleştirdi:

“Hükümetin bohça bohça çıkardığı kanunlarda hukuk politikası ile insan hakları ile bağdaşmamakta. Adına ‘torba’ diyorlar ama torba değil çuvaldır aslında. Çuval çuval kanun çıkarıyorlar. Bu kanunların iki amacı var: Birinci amacı ‘dağ gibi ortaya çıkan pisliğin üzerini örtmek’, ikinci amacı da olağanüstü bir yönetim için hazırlık yapmaktır. Çözüm sürecinin doğru dürüst ilerlemediğini işin Saadet Partisi’nin işaret ettiği noktaya gittiğini iktidar sahipleri herhalde fark etmiştir. Kendilerinin iş başına geldiklerinden daha geriye doğru bir gidiş içindeler. Ancak ben iktidar sahiplerini uyarmak istiyorum. Salt kanunla bir pisliğin üzerini kapatmak mümkün olsa da bir ülke bütünlüğünü sağlamak mümkün değildir.”

Çözüm sürecinde hükümetin ne yapacağını bilemediğini ve savrulduğunu anlatan Mustafa Kamalak, AKP’nin dış politikada olduğu gibi iç politikada da tutarsız olduğunu ifade etti.

TÜRKİYE, ROTASINI KAYBETMİŞ GEMİ GİBİ

SP lideri Kamalak, “Türkiye, iki yılı aşkın bir süredir, sihirli bir kelime ile ‘çözüm süreci’ ile yatıp kalkıyor. Peki, nedir bu çözüm süreci? AK Parti iktidarı, tıpkı dış politikada olduğu gibi çözüm sürecinde de rotasını kaybetmiş bir gemi gibi sağa sola yalpa yapıp duruyor. Açılım süreciyle iktidar, Güneydoğu’da özerk bir bölge mi oluşturmak istiyor? Yoksa büyük dostumuz ABD’nin çizdiği harita gibi orada bağımsız bir devlet mi kuracaksınız? Veya genel bir af ile Öcalan için siyaset yolunu açıp onu Meclis’e mi taşıyacaksınız? Planlarınızı bu ülkenin gerçek ve asli sahibi milletten saklamayın.” açıklamasında bulundu.

CİHAN
<< Önceki Haber Kamalak'tan çarpıcı açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER