DEDAŞ protestosu yol kapattırdı

Elektrik kesintilerine tepki gösteren vatandaşlar, DEDAŞ’ı protesto ederek yol kapattı.

DEDAŞ protestosu yol kapattırdı

Suruç’ta sık sık yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösteren vatandaşlar, DEDAŞ’ı protesto ederek Şanlıurfa-Suruç karayolunu trafiğe kapattı.

Şanlıurfa Suruç'un Aligör Mahallesi'nde DEDAŞ’a bağlı elektrik trafolarında yaşanan arıza ve mahallede sık sık yaşanan elektrik kesintilerini protesto eden yaklaşık 200 kişilik bir grup, Şanlıurfa-Suruç karayolunu demir barikat lastik ve taşlarla trafiğe kapatarak protesto etti. 
Şanlıurfa-Suruç karayolunu yaklaşık 1,5 saat slogan atarak trafiğe kapalı tutan protestocu grup, daha sonra Suruç Kaymakam’ı Abdullah Çiftçi’nin mahalleli ve DEDAŞ yetkilileri ile biraraya gelip mahalleye elektrik kesintisi sorununu çözeceğini bildirmesinden sonra olaysız dağıldı.

İlçede sık sık yaşanan elektrik kesintilerini protesto eden vatandaşlar, DEDAŞ’ın kaçak kullanım bahanesi ile dün akşamdan beri elektrikleri keserek halkı bilinçli bir şekilde cezalandırdığını söyledi. DEDAŞ’ın kaçak kullanımı bahane ederek geçen hafta Aligör mahallesin de elektrik sayacı kontrollerine çıktığını fakat her önüne gelene ifadesiz kaçak kullanım para cezası yazdığını belirten M.K.,adlı vatandaş ise,’’ DEDAŞ kurumu görevlendirdiği personeline yakaladığı kaçak sayaç başına prim veriyor. Bu durum da kaçak sayaç kontrolleri, artık sayaç kontrolüne çıkan personelin insaf ve vicdanına kalıyor. DEDAŞ personeli istediğine ceza yazıyor istemediğine yazmıyor. Bu büyük bir haksızlıktır.’’dedi.

DEDAŞ YETKİLİLERİ: MAHALLELİ KAÇAK KONTROLÜNE İZİN VERMEDİĞİ İÇİN ELEKTRİKLERİ KESTİK

Öte yandan Aligör mahallesinde dün akşamdan beri yaşanan elektrik kesintileri sonrası açıklama yapan DEDAŞ yetkilileri, yaşanan elektrik kesintilerinden ilçe halkını sorumlu tuttu. Yetkililer, elektrik sayaç kontrollerine izin vermedikleri gerekçesi ile mahallenin elektriklerini kestiklerini söyledi
Yetkililer, geçen hafta DEDAŞ personellerinin Aligör mahallesinde kaçak elektrik sayaçları kontrollerine çıktıklarını fakat mahallelinin DEDAŞ personellerine taşlı sopalı bir şekilde saldırarak kontrolleri engellediğini ve bu yüzden DEDAŞ personellerinin canını kurtarmak için mahalle camisine sığındığını söyledi. Mahalleli ile DEDAŞ ekibi arasında yaşanan elektrik kesintisi sorunu mahalleliye elektrik verilip çözüme kavuştuktan sonra 20 kişilik DEDAŞ kaçak ekibi, mahallede kaçak kontrol taramasına çıktı.

CİHAN

<< Önceki Haber DEDAŞ protestosu yol kapattırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER